Košarka

Zubac stopostotan u visokoj pobjedi Clippersa, Šarić dvoznamenkast u porazu Sunsa

Petar Jenjić • subota, 29.02.2020.
Zubac stopostotan u visokoj pobjedi Clippersa, Šarić dvoznamenkast u porazu Sunsa

Noćas su na parketu bila još trojica hrvatskih košarkaša. Ante Žižić poražen je s Cleveland Cavaliersima kod New Orleans Pelicansa, kao i Dario Šarić s Phoenix Sunsima od Detroit Pistonsa, dok je do pobjede stigao Ivica Zubac s Los Angeles Clippersima...

Noćas su do 26. pobjede sezone stigli New Orelans Pelicansi pred domaćim navijačima. U goste su im stigli Cleveland Cavaliersi koji nisu imali prevelike šanse te su poraženi sa 116:104. Već nakon prve četvrtine domaćin je vodio s 43:25, kasnije je imao i 25 razlike, a prednost je do kraja bez većih problema uspio sačuvati.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Brandon Ingram s 29 poena, šest skokova, sedam asistencija, a slijedio ga je Zion Williamson s 24 poena.

Odličan je kod Clevelanda ponovno bio Collin Sexton, ovoga puta s 31 poenom. Ante Žižić dobio je deset minuta te dodao četiri poena (2/3 za dva, tri skoka i dvije asistencije.

Nakon sedam uzastopnih poraza, Detroit Pistonsi pronašli su svoju žrtvu, a radi se o Phoenix Sunsima. Njih su uspjeli svladati u gostima sa 113:111. Kroz zadnju četvrtinu gosti su imali i 12 poena viška, a dvije i pol minute prije kraja vodili su sa 109:98. Međutim, serijom 9:0 uspjeli su se približiti, a u zadnje dvije sekunde imali su i napad za pobjedu. Ipak, Devin Booker nije uspio pronaćo prostora za šut.

Detroit Pistonse predvodio je do pobjede Derrick Rose s 31 poenom, dok su po 19 poena dodali Brandon Knight i Christian Wood (devet skokova, pet asistencija).

Devin Booker s 26 poena, šest skokova i šest asistencija predvodio je Sunse, a svoju je minutažu dobro iskoristio Dario Šarić. Hrvatski košarkaš dodao je 11 poena (4/8 za dva, 1/1 za tricu), tri skoka i dvije asistencije za 27 minuta.

Jedne od najboljih ekipa Zapada noćas su odigrale međusobnu utakmicu, no u njoj nismo vidjeli prevelike drame. Los Angeles Clippersi na domaćem su parketu svladali Denver Nuggetse sa 132:103 te došli na omjer 40-19, koliko ima i njihov protivnik. Vodio je domaćin od početka utakmice, a prvo poluvrijeme zaključio je s deset poena viška (66:56), a u nastavku susreta ta je prednost sve više nastavila rasti. Denver je ostao bez prave prilike.

Dosta izjednačeni bili su igrači Clippersa po broju poena, a predvodio ih je Paul George s 24 poena. Ivica Zubac dodao je deset poena uz stopostotan učinak (3/3 za dva, slobodna bacanja 4/4), šest skokova i jednu asistenciju za 22 i pol minute u igri.

Nikola Jokić dodao je 21 poen i devet skokova kod Nuggetsa, a Jerami Grant bio je odmah iza njega s 20 poena.

NBA:
New Orleans Pelicans - Cleveland Cavaliers 116:104
Phoenix Suns - Detroit Pistons 111:113
LA Clippers - Denver Nuggets 132:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!