Tenis

Fritz iznenadio Isnera i zaradio finale s Nadalom

Matej Kačan • subota, 29.02.2020.
Fritz iznenadio Isnera i zaradio finale s Nadalom

Odigrano je polufinale ATP turnira u meksičkom Acapulcu na tvrdoj podlozi. U američkom dvoboju je prvi finalist postao Taylor Fritz, dok je u drugom dvoboju Rafael Nadal svladao Grigora Dimitrova...

Nije trebalo biti drame za Johna Isnera u polufinalu ATP-a u Acapulcu. Isner je u američkom dvoboju kao peti nositelj bio favorit protiv Taylora Fritza te je tako i krenuo u meč, ali je nakon osvojenog prvog seta potpuno potonuo te je dopustio iznenađenje 35. igraču svijeta.

Isner je u meč krenuo furiozno. Osvojio je četiri gema u nizu, dva puta uzeo servis svom sunarodnjaku te je brzo došao do 6:2 i 1-0. Činilo se da je meč praktički gotov kad je u drugom setu Isner imao 4:2 i 15:40 te priliku za odlazak na dva breaka prednosti i 5:2, ali je sve uprskao.

Fritz je prvo spasio tri break lopte da bi odmah oduzeo servis Isneru i doveo set u ravnotežu. Nije na tome stao već je napravio još jedan break baš kad je Isner trebao servirati za tie-break. Tako je sa 7:5 Fritz na svoju stranu doveo momentum, dok je meč u ravnoteži.

Uhvatio je Fritz ruku, a Isner je tonuo sve dublje pa se ista slika ponavlja i početkom trećeg seta. Fritz je krenuo s 3:0 i breakom, a to Isner više nije mogao pratiti pa je svaki tenisač sigurno odservirao svoje do kraja i 6:3 za Fritza te prolazak u finale.

Tamo ga čeka najteži mogući suparnik jer prvi nositelj i drugi tenisač svijeta ništa nije prepustio slučaju. Rafael Nadal je svoje obveze riješio u manje od dva sata prepustivši Bugaru Grigoru Dimitrovu tek pet gemova u cijelom meču.

Zanimljivo, u oba je seta Dimitrov krenuo s oduzetim servisom, ali bi se Španjolac brzo zagrijao i uozbiljio. Tako je pri Dimitrovom servisu za 3:1 u prvom setu Nadal odmah uzvratio, da bi isto ponovio i u sljedećem servis gemu Bugara za svojih 4:2 koje je Nadal pretvorio i u 6:3.

Sličnu sliku smo gledali i u drugom setu. Dimitrov je poveo s 2:0, ali do kraja više nije osvojio ni gema ni svog servisa. Nadal je ubacio u brzinu više te je sa šest gemova u nizu uz tri breaka pokazao zašto spada među najveće ikad te se uvjerljivo plasirao u finale.

Nadal i Fritz će na teren u finalu s noći sa subote na nedjelju nakon što se odigra žensko finale između Leylah Fernandez i Heather Watson. Ovo bi Nadalu u slučaju pobjede bio drugi naslov u Acapulcu. Turnir je osvojio 2013. dok se turnir igrao na zemlji, a 2017. je u finalu izgubio od Sama Querreyja.

ATP Acapulco, polufinale:
John Isner (SAD, 5) - Taylor Fritz (SAD) 6:2, 5:7, 3:6
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Grigor Dimitrov (Bugarska) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!