Zimski sportovi

Vincent Kriechmayr startao prvi i ostao na vrhu do kraja utrke

Petar Jenjić • subota, 29.02.2020.
Vincent Kriechmayr startao prvi i ostao na vrhu do kraja utrke

Završena je utrka superveleslaloma i za skijaše u Hinterstoderu. Do pobjede je stigao Austrijanac Vincent Kriechmayr koji je ujedno startao prvi te ostao na vrhu do kraja...

Austrijanac Vincent Kriechmayr startao je kao prvi u superveleslalomu u Hinterstoderu gdje su organizatori zadnjih dana muku mučili s organizacjom utrka koje će se ipak održati.

Kroz cilj je prošao s vremenom 1:33.08, a do kraja utrke nijedan ga skijaš nije uspio prestići. Kriechmayr je tako stigao do pobjede i novih 100 bodova.

Kao drugi je kroz cilj prošao Švicarac Mauro Caviezel s pet stotinki zaostatka, dok je treće mjesto osvojio Matthias Mayer koji je s osam stotinki zaostatka upotpunio austrijsko slavlje.

Na četvrtom je mjestu završio Alexis Pinturault iz Francuske (+0.24), dok najbolji pet zaokružuje Beat Feuz s 93 stotinke zaostatka. Hrvatskih skijaša danas nije bilo na startu.

U ukupnom poretku discipline na vrhu je Mauro Caviezel s 365 bodova, dok je Kriechmayr odmah iza s tri boda zaostatka. Treći je Aleksander Aamodt Kilde s 336 bodova. Norvežanin današnju utrku nije završio, ali ostaje u šansama za mali globus.

Super-G, Hinterstoder:
1. Vincent Kriechmayr (AUS) 1:33.08
2. Mauro Caviezel (ŠVI) +0.05
3. Matthias Mayer (AUS) +0.08
4. Alexis Pinturault (FRA) +0.24
5. Beat Feuz (ŠVI) +0.93
6. Kjetil Jansrud (NOR) +1.15
7. Nils Allegre (FRA) +1.58
8. Mattia Casse (ITA) +1.65
9. Emanuele Buzzi (ITA) +1.67
10. Gino Caviezel (ŠVI) +1.94
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!