Nogomet

Dugandžić ne prestaje trpati, donio svojoj ekipi bod protiv Steaue

Matej Kačan • nedjelja, 01.03.2020.
Dugandžić ne prestaje trpati, donio svojoj ekipi bod protiv Steaue
Foto: Pixsell

Igra se prvo kolo Lige za prvaka u rumunjskoj Ligi 1, a u prvom susretu je FC Botosani odigrao 2:2 protiv Steaue iz Bukurešta. Oba pogotka za domaćina je postigao Marko Dugandžić...

Ponestaje nam superlativa za opisati start Marka Dugandžića u novom poglavlju njegove karijere, rumunjskom Botosaniju. Bivši napadač Osijeka broji već šest golova otkako je 2. veljače debitirao za svoj klub.

Ritam od pogotka po utakmici pojačan je na otvaranju drugog dijela rumunjske lige u razigravanju za prvaka. Botosani je dočekao bukureštansku Steauu te je s njom odigrao 2:2, a oba pogotka domaćina djelo su upravo Dugandžića.

On je u petoj minuti doveo svoje ekipu u vodstvo glavom nakon ubačaja iz skraćenog kornera. Preokrenula je Steaua do poluvremena golovima Dennisa Mana i Dariusa Olarua, ali se Dugandžić u 52. minuti našao na pravom mjestu u pravo vrijeme da pokupi odbijanac i pošalje ga u nebranjenu mrežu za 2:2.

To se ispostavilo i konačnim rezultatom, a Dugandžić je iz igre izašao u 54. minuti. Hrvatski napadač tako broji šest golova u pet susreta za Botosani, a njegov klub u tih pet susreta ima četiri pobjede i remi.

Liga 1, razigravanje za prvaka:
Botosani - FCSB 2:2

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!