Tenis

Borna Ćorić pao za pet mjesta na novoj ATP listi, Thiem preskočio Federera

Matej Kačan • ponedjeljak, 02.03.2020.
Borna Ćorić pao za pet mjesta na novoj ATP listi, Thiem preskočio Federera

U ponedjeljak je objavljena nova ATP lista na kojoj su neke promjene zahvatile i hrvatske tenisače. Pad su zabilježili Borna Ćorić, Marin Čilić te Borna Gojo, a znakovita promjena dogodila se i u vrhu ljestvice...

Ponedjeljak je donio novu ATP listu, a ozljeda i pauza nakon turnira u Rio de Janeiru nisu se isplatile prvom hrvatskom reketu Borni Ćoriću. On je u odnosu na prošli tjedan pao za pet mjesta te je sada 33. tenisač svijeta s 1320 bodova.

Samo četiri mjesta ispod njega nalazi se Marin Čilić koji je ranim ispadanjem u Dubaiju pao za jedno mjesto te je sad na 37. mjestu s 1225 bodova. Io Karlović i Viktor Galović ostali su na svom 124., odnosno 267. mjestu, dok je pad za jednu poziciju doživio i Borna Gojo.

Znakovita i simbolična promjena dogodila se u samom vrhu. "Velika trojka" više ne drži sva tri prva mjesta jer je na trećoj poziciji Rogera Federera zamijenio Austrijanac Dominic Thiem. Ni on nije nastupio od Rija, ali Federer se muči s ozljedom pa nije u mogućnosti braniti bodove osvojene prošle veljače i ožujka.

Prva dva mjesta drže poznata lica. Prvi je i nakon osvajanja Dubaija Srbin Novak Đoković, dok je iza njega Rafael Nadal koji je podigao pehar u Acapulcu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!