Košarka

Bogdanović sjajan u uvjerljivom slavlju Jazzera, Hezonja neprimjetan kod Blazersa

Matej Kačan • četvrtak, 05.03.2020.
Bogdanović sjajan u uvjerljivom slavlju Jazzera, Hezonja neprimjetan kod Blazersa

U dva susreta NBA programa u srijedu je svoje predstavnike imala i Hrvatska. Bojan Bogdanović bio je ponajbolji Jazzer u visokom slavlju kod Knicksa, dok je Mario Hezonja dobio mrvice u pobjedi Blazersa protiv Washingtona...

Vrlo sigurno i vrlo brzo su Utah Jazzeri riješili svoju obvezu u srijedu u Madison Square Gardenu. Domaći NY Knicksi bili su samo prolazna smetnja pa je vodstvo Jazza već u prvoj četvrtini išlo do 15 poena, a domaćin se od toga nije oporavio.

Najbliže što su Knicksi došli bilo je tri poena zaostatka u trećoj dionici, ali su brzo serijom 21:9 pobjegli Jazzeri na 15 razlike krajem treće. Ići će Jazz i do 21 poena prednosti u četvrtoj, a onda je lagano otpuštanje noge s gasa iskoristio domaćin za primicanje do konačnih 112:104.

Jazzere u s po 23 poena predvodili Donovan Mitchell i Bojan Bogdanović. Mitchell je svom učinku dodao osam asistencija, a Bogdanović je za 33 minute na terenu šutirao 7715 iz igre, od čega 3/8 za tricu. Bacanja je pucao 6/7, a uhvatio je četiri skoka. Rudy Gobert je zabio 18 poena uz 14 skokova.

Knickse je u novom blijedom izdanju predvodio Julius Randle s 32 poena uz 11 skokova. 21 je dodao Bobby Portis, dok je 20 zabio Elfrid Payton.

Bivši igrač Knicksa i krilo Portland Trail Blazersa Mario Hezonja nije se proslavio u pobjedi Blazersa nad Washington Wizardsima u utakmici koju je obilježio povratak Damiana Lillarda na NBA parkete. Blazersi su slavili s uvjerljivih 125:104.

Ključna se serija dogodila početkom drugog poluvremena kad su Blazersi napokon razbili goste te su s 11 razlike pobjegli na 23, a Wizardsi se od toga više nisu oporavili. 25 poena je kod pobjednika ubacio Carmelo Anthony, dok je poen manje uz 16 skokova upisao Hassan Whiteside. Po 22 su ubacili povratnik Lillard i CJ McCollum.

Hezonja je dobio 16 minuta, ali ih je iskoristio jako slabo za tek tri poena (1/3 iz igre, 1/1 trica) uz dva skoka i asistenciju uz najgori +/- indeks kod pobjedničke ekipe. Blazersi su s Hezonjom na terenu ostvarili negativnih 15 poena koš razlike.

Kod Wizardsa je već po običaju najbolji bio Bradley Beal s 29 poena i po šest skokova i dodavanja.

NBA
NY Knick - Utah Jazz 104:112
Portland Trail Blazers - Washington Wizards 125:104

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!