Košarka

Vratio se Stephen Curry, Bender šuterski nije bio dobar, Warriorsima poraz od Toronta

Branimir Korać • petak, 06.03.2020.
Vratio se Stephen Curry, Bender šuterski nije bio dobar, Warriorsima poraz od Toronta

Stephen Curry ponovno je na parketu. Nakon četveromjesečne stanke vratio se i odmah pokazao koliko je nedostajao Warriorsima. Doduše, nije spriječio poraz protiv Raptorsa, ali je odigrao dobru utakmicu...

Zbog loma ruke Stephen Curry pauzirao je četiri mjeseca, a povratak je prošao ugodnije nego što su mnogi očekivali. "Uopće nisam mislio na ruku", rekao je Curry nakon susreta koji je već i na zagrijavanju mamio uzdahe prisutnih u dvorani nižući trice "s loga".

S Curryjem su odmah i Warriorsi izgledali bolje, opasnije i konkurentnije. Raptorsi su ovom pobjedom već sada osigurali doigravanje što samo potvrđuje kako imaju još jednu sjajnu sezonu, no Warriorsi su se dugo držali i tek u završnici ostali su bez goriva i upisali poraz 121:113.

Nastupio je za domaćina i Dragan Bender koji je upravo na dan utakmice stavio potpis na novi desetodnevni ugovor s Warriorsima. Steve Kerr bio je zadovoljan onim što je Bender pokazao u orvih deset dana i tražio je još deset dana za potvrdu može li ili ne može pomoći Warriorsima.

Drugo probno razdoblje Bender nije idealno otvorio, dobio je 16 minuta u za to vrijeme upisao je tri poena uz šut (1/3 za dva, 0/3 za tri, 1/2 slobodna), a ono što je dobro je pet skokova i četiri asistencije.

Toronto je odradio dobru utakmicu, svi starteri bili su dvoznamenkasti i unatoč slabom šutu Pascala Siakama, preokretom su stigli do pobjede i to ipak bez neke velike drame u zadnjim minutama susreta.

Norman Powell ubacio je 37 poena, Kyle Lowry 26 uz deset asistencija, a Serge Ibaka 13 uz 13 skokova.

Kod Warriorsa po 23 poena upisali su Stephen Curry (sedam skokova, sedam asistencija) i Damion Lee (5/12 trica, pet skokova). Andrew Wiggins dodao je 21 poen i devet skokova, a Marquese Chriss 17 poena i 12 skokova.

NBA:
Golden State Warriors - Toronto Raptors 113:121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!