Nogomet

Vlasnik Olympiakosa i Nottinghama objavio da ima koronavirus

Matej Kačan • utorak, 10.03.2020.
Vlasnik Olympiakosa i Nottinghama objavio da ima koronavirus
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Grčki biznismen i vlasnik nogometnih klubova Olympiakosa i Nottingham Foresta Evangelos Marinakis službeno je objavio kako je zaražen koronavirusom...

Epidemija koronavirusa već uvelike utječe na sam sport i održavanje te regularnost sportskih natjecanja i liga, a u utorak je objavljena i prva veća figura u svijetu sporta koja je zaražena tim virusom. Vlasnik Olympiakosa i Nottingham Foresta Evangelos Marinakis je objavio kako je testiran pozitivno na koronavirus.

Grčki biznismen digao je veliku prašinu tom objavom, a pogotovo je velik odjek imao u Engleskoj jer je u petak bio na utakmici svog Nottinghama od Millwalla gdje se rukovao sa svim igračima te je pozirao za fotografije s nekoliko navijača.

Također, 27. veljače je bio nazočan na Emirates stadionu u Londonu gdje je Olympiakos igrao s Arsenalom u sklopu Europske lige. Njegov Olympiakos će i u novoj fazi Europske lige igrati na otoku i to protiv Wolvesa. No UEFA je objavila kako će susret grčke i engleske ekipe 12. ožujka biti odigran pred praznim tribinama.

Službenim priopćenjem je na vijest reagirao i Nottingham, a u njemu stoji da je klub svjestan da Marinakis ima virus te da u svom posjetu Engleskoj nije pokazivao simptome. Navodi se i da je klub u kontaktu s medicinskim stručnjacima i autoriteta vlasti, a da do daljnjega neće davati komentare na ovu temu.

View this post on Instagram

#Marinakis #HealthStatement #Message

A post shared by Evangelos Marinakis (@evangelos.marinakis) on

Marinakis je vijest potvrdio na svom Instagramu gdje je napisao kako se osjeća potrebnim obavijestiti javnost. Također je napisao kako se osjeća dobro te poduzima sve potrebne mjere propisane od strane liječnika, ali i da isto savjetuje svima koji boluju kao i on.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!