Nogomet

Tuchel: 'S navijačima ispred stadiona je bilo nešto posebno'

Matej Kačan • četvrtak, 12.03.2020.
Tuchel: 'S navijačima ispred stadiona je bilo nešto posebno'

Trener PSG-a Thomas Tuchel bio je prezadovoljan izvedbom svojih navijača u 2:0 pobjedi protiv Borussije i prolaska u četvrtfinale Lige prvaka, a osvrnuo se i na navijače...

Vrlo zadovoljan pobjedom nad Borussijom i prolazom, ali posebno impresioniran reakcijom navijača bio je trener PSG-a Thomas Tuchel. Navijači se nisu našli u lakoj situaciji jer zbog koronavirusa nisu mogli na stadion, ali ih to nije spriječilo da prirede fantastičan uvod u utakmicu za svoje igrače ispred stadiona.

"Igrali smo kao momčad, a na ovu momčad se možeš osloniti. Bilo je neophodno da to pokažemo. Večeras je bio užitak biti trener ove ekipe. Imali smo i sjajnu atmosferu s ultrasima kad smo dolazili na stadion, pjevali smo skupa i bilo je to posebno. Prije susreta sam rekao sebi da je to točno ono što nam treba na terenu. U normalnim okolnostima je nogomet veza između gledatelja i ekipe te to daje posebnu energiju. Večeras je bilo teže, ali ekipa je bila sjajna", oduševljen je bio Tuchel.

Navijači PSG-a nisu mogli na tribine, ali su svojoj momčadi priredili stvarno spektakularan doček ispred stadiona. Također, atmosfera je prenošena na semafor u stadionu tako da su igrači mogli osjetiti podršku svojih Parižana.

"Vidio sam sve te navijače nakon utakmice. Bilo je predivno, nogomet je za navijače, za sve one koji vole tu igru. Preokret nije iznenađenje, mi smo ove sezone dobili 28 utakmica, a izgubili smo tek tu jednu u Dortmundu i to s golom razlike. O tome se pričalo kao da smo četvrti u ligi i ispali iz svih kupova. Svi danas žele pisati osvrte, to je lako."

PSG je nakon dovoljnog rezultata u prvom dijelu pokazao drugo lice u drugom. Napokon su Parižani djelovali taktički zrelo i organizirano te su prepustili dominaciju gostima, a svejedno su kontrolirali igru i rezultat.

"Naš cilj je uvijek da kontroliramo igru i to smo uspjeli u prvom poluvremenu. Bilo je jasno da ćemo se mučiti, ali smo i to odradili skupa. Zatvarali smo prostore, radili jedni za druge, a bili smo opasni u napadačkoj tranziciji", završio je njemački strateg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!