Košarka

Kineska košarkaška liga vraća strance i nastavlja s natjecanjem

Matej Kačan • subota, 21.03.2020.
Kineska košarkaška liga vraća strance i nastavlja s natjecanjem
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Dok je situacija s koronavirusom u Europi i SAD krajnje dramatična, dobre vijesti stižu iz Kine gdje je sve počelo. Tamo će se uskoro nastaviti košarkaška liga, a strani igrači se vraćaju u zemlju...

Kako javljaju kineski mediji, kinesko košarkaško prvenstvo bi se moglo nastaviti sredinom travnja, a spominje se 15. travnja. Prvenstvo je prekinuto 1. veljače, a u prilog tome ide informacija da se 40-ak stranih košarkaša vratilo u Kinu.

U Kini već treći dan u nizu nema novozaraženih od lokalnog prijenosa koronavirusa, ali i dalje svi koji uđu u zemlju moraju u dvotjednu izolaciju. Nastavak natjecanja se ne može dogoditi bez blagoslova države pa se čeka dopuštenje vrhovnog administrativnog tijela za sport.

No očito je da su klubovi svojim strancima dali nekakve naputke o nastavku natjecanja pa se strani igrači vraćaju u Kinu, a to su na društvenim mrežama objavio i poznati košarkaš te bivši NBA igrač i senzacija Jeremy Lin koji je na Instagramu objavio kako se vratio u Kinu.

View this post on Instagram

Safely landed back in Beijing to finish out the CBA season! Excited to hoop again, but leaving the bay worried and with a heavy heart for the sick, the jobless and all those fighting fear, anxiety and stress over the unknown future. Shoutout to our medical staff in the 50 states for working tirelessly and everyone keep doing your part in slowing the virus! It's been an awesome 2 months camped out in the gym...basketball has never been more meaningful. The world needs basketball now more than ever. I still remember when I went through my toughest moments and worst injuries, you guys were there for me. I hope to return the favor. As all you beloved fans told me the day after my knee injury, keep fighting bc we're #NeverDone ?? #14dayquarantine #airportcouchesarenttoobad

A post shared by Jeremy Lin ??? (@jlin7) on

FOTO: Igor Soban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!