Ostali sportovi

Kanada neće sudjelovati na Olimpijskim igrama u Tokiju ako se one održe ove godine

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.03.2020.
Kanada neće sudjelovati na Olimpijskim igrama u Tokiju ako se one održe ove godine

Nastavlja se pritisak na Međunarodni olimpijski odbor i organizatore Olimpijskih igara u Tokiju. Kanada je potvrdila kako neće sudjelovati na Igrama u slučaju da se one održe ove godine...

Iako predstavnici Međunarodnog olimpijskog odbora i japanske vlade uporno tvrde kako se zasad sve čini kako bi Olimpijske igre u Tokiju trebale biti održane prema programu, pitanje je tko će na njima sudjelovati. Naime, sve je više onih koji javno traže odgodu Igara, a sada je povučen i prvi konkretan potez te jedna država neće nastupiti.

Kanadski olimpijski i paraolimpijski odbor službeno su zatražili jednogodišnju odgodu Igara, a ako se to ne dogodi, jednostavno neće poslati svoje sportaše u Tokiju zbog straha od zaraze koronavirusom.

Kanadski olimpijski odbor napravio je ovo uz podršku kanadske vlade i pozvao je Međunarodni olimpijski odbor da donese najbolju odluku u interesu svih.

"Ovdje se ne radi samo o zdravlju sportaša već i o zdravlju svih, uključujući i gledatelje. S obzirom na situaciju s koronavirusom, naši sportaši neće biti sigurni i u opasnost se dovode njihovo zdravlje i zdravlje njihovih obitelji. Zaustavljanje ovog virusa mora nam biti zajednička misija, nalazimo se usred globalne krize koja je puno važnija od sporta", stoji u priopćenju Kanadskog olimpijskog i paraolimpijskog saveza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!