Košarka

Kyrie Irving za svoj rođendan donirao 323 tisuće dolara i 250 tisuća obroka za gladne

Matej Kačan • ponedjeljak, 23.03.2020.
Kyrie Irving za svoj rođendan donirao 323 tisuće dolara i 250 tisuća obroka za gladne

U jeku pandemije koronavirusa i humanitarne krize po cijelom svijetu sjajnu je gestu napravio Kyrie Irving. Američki je razigravač za svoj rođendan donirao novac za gladne u New Yorku...

Iako nekad ima čudne izjave i stavove, Kyrie Irving svojim gestama i djelima iznova dokazuje kako je čovjek dobrog srca. Isto je ponovio i za svoj 28. rođendan. Razigravač Brooklyn Netsa je povodom svog rođendana donirao 323 tisuće dolara za gladne u SAD-u i New Yorku.

Uz to je novac donirao i udruzi koja bi po New Yorku trebala podijeliti 250 tisuća obroka za gladne i beskućnike koji su na posebnom udaru uslijed pandemije koronavirusa u SAD-u. New York je jedan od virusom najpogođenijih gradova u toj zemlji. <>Irving je ovog ljeta prešao u Netse, ali nije odigrao puno utakmica. Netom prije obustave sezone je objavljeno kako odlazi na operaciju ramena te mu je sezona bila gotova, a nedugo nakon je sezona zaustavljena za sve.

Inače, u širenju koronavirusa NBA ligom su i njegovi Brooklyn Netsi objavili kako u svojim redovima imaju tri pozitivna nalaza, a za jednog je potvrđen i drugi dio zvjezdanog dua u Netsima, Kevin Durant. Durant i Irving ipak još nisu zaigrali zajedno jer se Durant ove sezone oporavlja od puknuća Ahilove tetive.

View this post on Instagram

Thank you all for the birthday love, I’m extremely grateful for the support. Seeing the effects of COVID-19 reach our loved ones, our schools, our jobs, and access to food has really impacted me. I am excited to partner with @feedingamerica and @lineagelogistics to launch the Share A Meal campaign to help marginalized communities get the food resources they require during this time, and to work with our local partner @cityharvestnyc to distribute 250k meals to my neighbors in need across the NY area. In addition to that I am donating $323k to Feeding America and @lineagelogistics will match $200k of what we raise together. I am asking my fans, friends, family and partners to join me in helping our communities by donating at the link in my bio. Thank you to everyone on the front line working to keep all of us safe, healthy, and fed. Together we can change the world one small gesture at a time.

A post shared by @ kyrieirving on

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!