Ostali sportovi

Legendarni QB o Bradyjevom odlasku iz Patriotsa: 'Netko je tu pogriješio'

Matej Kačan • četvrtak, 26.03.2020.
Legendarni QB o Bradyjevom odlasku iz Patriotsa: 'Netko je tu pogriješio'

Legendarni NFL quarterback i četverostruki prvak Joe Montana nije zadovoljan odlukom New England Patriotsa da puste njegovog kolegu Toma Bradyja koji je potpisao za Tampa Bay...

Posljednjih nekoliko dana je kao dobra distrakcija od koronavirusa poslužila svojevrsna sapunica u američkom nogometu. Šesterostruki NFL prvak i ponajbolji igrač u povijesti tog sporta Tom Brady je nakon 20 godina otišao iz New England Patriotsa kako bi se pridružio Tampa Bay Buccaneersima.

Američki mediji tvrde da je odluka pala sa strane Patriotsa koji Bradyja nisu htjeli produžiti, a u obranu svog bacačkog kolege stao je jedan od velikana američkog nogometa i onaj koji je do Bradyja nosio titulu najvećeg ikad, Joe Montana.

"Ne znam što se tamo događalo, ali jasno je da je netko pogriješio. Ako pogledate cijelu situaciju tamo, pokušavaš shvatiti kako se udaljiti od stvari tamo. Kod mene je to bila drukčija priča, ekipa je donijela odluku. Jasno je da se Patriotsi njega nikad ne bi riješili. I dalje mi nije jasno kako su ga pustili da ode, ne razumijem tu odluku", kazao je Montana.

Legendarni quarterback vrlo vjerojatno zna o čemu priča jer je 13 godina igrao za San Francisco 49erse koje je odveo do četiri naslova, a bio je i MVP Super Bowla tri puta. No posljednjih godina u San Franciscu su ga mučile ozljede, a 49ersi su našli novu zvijezdu.

Bio je to loš jedan član Kuće slavnih Steve Young, a Montana je zato razmijenjen u Kansas City Chiefse gdje je igrao dvije godine prije odlaska u mirovinu. Vrlo je to slična situacija u kojoj legenda lige i kluba pod stare dane ide u drugu ekipu.

"Ne znam točno što on traži, ali koliko mi je jasno, želi više kontrole i ovlasti u napadu. No, ne znam. Nisam pričao s njim. kratko smo razgovarali na Super Bowlu, no nismo išli u dubinu", rekao je o Bradyju Montana koji je natuknuo i to kako Brady u Patriotsima nije bio zadovoljan s napadačkim oružjima i hvatačima u ekipi.

Dio je to odluke jer Tampa Bay ima nekoliko jakih hvatača, a glasine govore da je i veliku ulogu u izboru Floride kao destinacije igrala topla klima te smještenost na istočnoj obali SAD-a. Naime, Bradyjeva obitelj živi u New Yorku te on želi biti smješten na istoj obali zemlje kako bi ju mogao posjećivati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!