Ostali sportovi

Zaraženih ima i u turskoj boksačkoj reprezentaciji, tri borca i trener pozitivni

Branimir Korać • četvrtak, 26.03.2020.
Zaraženih ima i u turskoj boksačkoj reprezentaciji, tri borca i trener pozitivni

Hrvatska boksačka reprezentacija vratila se s olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Londonu s pozitivnim nalazima na koronavirus, ali nije jedina, turska reprezentacija bori se s istim problemom...

Turski boksački savez objavio je kako su trojica boksača i jedan trener koji su se vratili s kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre pozitivni na koronavirus.

Izazvalo je to bijes kod Turaka koji su ljuti na organizatore što su inzistirali na održavanju turnira, a uvjeti nisu ispunjavali sigurnosne mjere.

"Britanski olimpijski odbor i ljudi zaduženi za boks unutar Međunarodnog olimpijskog odbora snose krivicu za to. Turnir se nije trebao niti održati, nije bilo nikakvih zaštitnih sredstava, dezinfekcijskih sredstava... Svi su koristili istu kantinu bez upozorenja i mjera opreza kao da epidemije niti nema. Pokušavali su me odgovoriti od puta, ali bio sam siguran da je Velika Britanija poduzela sve potrebne mjere, međutim podbacila je", ističe predsjednik Turskog boksačkog saveza Eyup Gozgec.

Podsjećamo, kvalifikacijski turnir je počeo normalno, održavao se dva dana pred gledateljima, a onda je isprva donesena odluka kako neće biti posjetitelja da bi nakon toga natjecanje ipak prekinuto, pokazat će se prekasno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!