Nogomet

Urugvajski nogometni savez otpušta oko 400 radnika uključujući i izbornika Tabareza

Branimir Korać • nedjelja, 29.03.2020.
Urugvajski nogometni savez otpušta oko 400 radnika uključujući i izbornika Tabareza
Foto: Dejan Popek

Nezapamćena globalna kriza prouzrokovana pandemijom koronavirusom natjerala je Urugvajski nogometni savez na nimalo popularan potez. Oko 400 zaposlenih dobit će otkaz...

Urugvajski nogometni savez objavio je kako gotovo svi zaposlenici uključujući izbornika Oscara Tabareza dobit će otkaz zbog pandemije koronavirusa koja je zamrznula sport diljem svijeta.

"Izvršni odmor obavještava kako je zbog aktualne zdravstvene krize koja je dovela do zaustavljanja svih aktivnosti obavezan poduzeti niz teških mjera kako bi zaštitio buduće poslovanje Saveza", poručeno je u priopćenju.

Glavna mjera je otpuštanje gotovo svih zaposlenih uključujući i izbornika Tabareza koji je na klupi Urugvaja od 2006. godine te ga je vodio do polufinala Svjetskog prvenstva i titule osvajača Copa Americe.

Osim raskida ugovora sa stalno zaposlenima, raskidaju se i vanjski ugovoru i svim kategorijama te se zadržavaju samo osnovne djelatnosti neophodne za funkcioniranje Saveza. Prema urugvajskim medijima oko 400 ljudi zaradit će otkaz.

Urugvajski nogomet suspendiran je od 13. ožujka do daljnjega, a tada su zabilježena prva četiri pozitivna slučaja u ovoj državi. Prema zadnjim podacima 304 osobe bile su pozitivne na testiranju, a preminula je i prva osoba.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!