Rukomet

Ježić nakon poništavanja sezone u Mađarskoj: 'Odigrali smo već 80 posto, nije u redu'

Mihaela Bradovski • utorak, 14.04.2020.
Ježić nakon poništavanja sezone u Mađarskoj: 'Odigrali smo već 80 posto, nije u redu'
Foto: Pixsell

Hrvatska reprezentativka Katarina Ježić vrlo je razočarana nakon odluke Mađara o prekidu i poništavanju sezone. Njen Siofok u to vrijeme bio je drugi na ljestvici...

Mađari su odlučili kako više neće čekati i prekinuli su i poništili ovu rukometnu sezonu i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Jedan od gubitnika takvim raspletom je i Siofok za koji nastupaju Katarina Ježić i Andrea Kobetić.

"Mogli smo očekivati takvo što, ali nadali smo se da nije moguće jer smo odigrali već 80 posto sezone i nije fer da se poništi. Odigrali smo vrhunsku sezonu, svladali i Györ i Ferencvaros i zaslužili smo drugo mjesto", kaže Ježić za Sportske novosti.

U Siofoku najavljuju borbu za pozivnicu za Ligu prvakinja koja je bila cilj i prije ove sezone. S drugim mjestom za to bi bile velike šanse, ali ovako profitira Ferencvaros koji prema prošlosezonskom drugom mjestu koje će se gledati dolazi ispred Siofoka u borbi za Ligu prvakinja.

"Svi u klubu i oko njega jako su razočarani ovakvim raspletom. Puno toga smo uložili i smatramo da zaslužujemo mjesto u Ligi prvakinja. To nam je bio cilj i tražit ćemo pozivnici, imamo sjajnu ekipu i možemo podići kvalitetu natjecanja."

Siofok je još u igri za osvajanje EHF kupa, ali vrlo je upitno kako će se sve izvesti.

"Jako teško je o tome pričati jer ne znamo kako će se odviti priča s virusom. Bit će jako teško to odigrati do kraja lipnja, a mogućnost ozljeda bit će velika. Trebali bi krenuti s treninzima tri tjedna ranije, pitanje je što je najpametnije napraviti."

Strog režim vlada i u Mađarskoj, a tako će potrajati još neko vrijeme.

"Još barem dva-tri tjedna bit će sve zatvoreno. Ne smijemo u dvorane, nema treninga, ne možeš van jer je svuda policija, slično kao i u Hrvatskoj. Maska i rukavice su obavezan pribor, a trgovine koje rade, otvorene su skraćeno. Neke igračice nemaju nikakve mogućnosti za treniranje, ja sam se srećom pripremila ranije pa sam kupila traku za trčanje i u stanu opremila teretanu. Kako živim u prizemlju s velikim vrtom mogu ipak održavati spremnost."

#ostanitedoma

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!