Ostali sportovi

Ivica Kostelić želio bi kao jedriličar nastupiti na OI 2024. u Parizu

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.04.2020.
Ivica Kostelić želio bi kao jedriličar nastupiti na OI 2024. u Parizu
Foto: Dejan Popek

Ivica Kostelić nerijetko si postavlja nove ciljeve i pomiče granice, a sada si je postavio kao želju nastup na Ljetnim olimpijskim igrama u Parizu...

Gostujući u podcastu "I ja sam sportaš", najuspješniji hrvatski zimski olimpijac i najbolji skijaš svih vremena, Ivica Kostelić, najavio je mogućnost natjecateljskog nastupa na ljetnim Olimpijskim igrama, i to u Parizu 2024. godine. Otkrio je i u kojoj olimpijskoj disciplini vidi svoju priliku:

"Zadnje tri sezone dosta se bavim oceanskim jedrenjem tako da imam iskustva u tome. Na Olimpijskim igrama u Parizu uvest će novu disciplinu u jedrenju u kojoj mi je cilj plasirati se i otići na Igre kao jedriličar."

Međunarodni jedriličarski savez (ISAF) planira za OI u Parizu 2024. godine uvesti novu disicplinu - oceansko ili odobalno jedrenje za mješovite parove (ukupno 20 parova). Start i cilj regate bio bi u Marseilleu, a po dva jedriličara na svakom od istovjetnih brodova plovili bi duž francuske istočne i zapadne obale neprekidno tijekom tri dana i dvije noći, pa čak i dulje, ovisno o vremenskim uvjetima. Olimpijsko zlato pripalo bi posadi koja prva prođe sve kontrolne ciljeve i uplovi u marsejsku luku. Po zahtjevnosti i duljini trajanja, to bi bila i najteža disciplina pariških Igara.

Jedan od najboljih hrvatskih sportaša u povijesti, s osvojena 4 olimpijska srebra, svjetskim zlatom, srebrom i broncom, te 26 pobjeda u utrkama skijaškog Svjetskog kupa, govorio je i o svojoj karijeri, nedavnoj ozljedi, pustolovinama u kojima pomiče vlastite granice, o svom tati Gipsu, sestri Janici, Filipu Zubčiću, problemima u svjetskom skijanju te svojim apelima za zaštitu šuma.

#ostanitedoma

AUTOR: Hrvatski olimpijski odbor

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!