Nogomet

Bjelica: 'Odlazite iz kluba, a niste se uspjeli niti posvađati s ikim u klubu'

Branimir Korać • četvrtak, 16.04.2020.
Bjelica: 'Odlazite iz kluba, a niste se uspjeli niti posvađati s ikim u klubu'
Foto: Pixsell

Nenad Bjelica napustio je Dinamo, prihvatio je sporazumni raskid ugovora i oprostio se od klupe hrvatskog prvaka. Nakon postignutog dogovora, obratio se medijima....

Nenad Bjelica nije više trener Dinama. Vijest je to koja se i očekivala, a nakon što je postignut dogovor, Bjelica se u emotivnom nastupu zahvalio svima s kojima je surađivao.

"Nisam više trener Dinama, sporazumno smo raskinuli ugovor na obostrano zadovoljstvo. Dinamo ide svojim putem, ja idem svojim. Dosta je to brzo u biti bilo, ali birokratske stvari, slaganje ugovora sporazumnog raskida malo su usporile sve. Vrlo korektan raskid i ovim putem bih se zahvalio svima u Dinamu, najviše mojim igračima, stručnom stožeru, doktorima, svim navijačima na podršci ove dvije godine, svatko ide svojim putem, idemo dalje."

Bjelica tvrdi kako odlazi u dobrim odnosima i bez zamjerke ikome.

"Nije bilo lako i ugodno čitati svašta. Odlazite iz kluba, a niste se uspjeli niti posvađati s ikim u klubu. Dinamo je donio određenu odluku, ja je nisam prihvatio i branio sam svoje interese, Dinamo svoje i svatko je tu radio najlegalnije moguće. Normalno da je teško kada ste u klubu u kojem ste bili dvije godine i ostvarili ovako vrhunske rezultate i imali ovakvu atmosferu. Ali to je život, idemo dalje."

"Uvijek je moglo završiti drugačije, ja završavam s četiri pobjede, tri zadnje pobjede bez primljenog gola, 18 bodova prednosti i čestitam Dinamu na osvojenoj tituli, siguran sam da će to do kraja uspješno apsolvirati. Dinamu i budućem treneru želim sve najbolje."

Glavno razmimoilaženje došlo je u samoj komunikaciji gdje je Bjelica očekivao više u razgovoru između kluba i onih na travnjaku.

"Mi smo očekivali malo bolju komunikaciju, ali način, tajming i iznos nisu bili onakvi kakve smo očekivali. Ovi dečki su pokazali već bezbroj puta veliki karakter, da ga nemaju ne bi ostvarili ove rezultate koje su ostvarili. Ne moram vam napominjati koliko su puta igrači pomogli humanitarno razno-raznim udrugama pa i u ovoj situaciji bez ikakvog interesa pomogli su neke bolnice. Nitko ne zna da je Ademi u utakmici protiv Cityja na poluvremenu povraćao i nismo znali hoće li igrati u drugom dijelu, isto tako i Dilaver je igrao sa slomljenim rebrom. To su momci koji imaju sjajan karakter i zahvaljujući njemu smo i ostvarili ove sjajne rezultate. Malo je nedostajalo bolje komunikacije između kluba i nas. To je bio šum u komunikacijskom kanalu i na žalost je završilo kako je završilo."

#ostanitedoma

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!