Nogomet

Antolić: 'Mi odgovaramo za klub i smatrali smo da je ta odluka usmjerena prema očuvanju stabilnosti kluba'

Branimir Korać • četvrtak, 16.04.2020.
Antolić: 'Mi odgovaramo za klub i smatrali smo da je ta odluka usmjerena prema očuvanju stabilnosti kluba'
Foto: Pixsell

Krešimir Antolić u ime Dinama nakon dogovora s Nenadom Bjelicom oko raskida suradnje. Antolić brani stajalište kluba i tvrdi kako je sve učinjeno u interesu kluba...

Krešimir Antolić objasnio je Dinamov stav i viđenje situacije s Nenadom Bjelicom te zašto je došlo so raskida.

"Složili smo se oko toga da je ova suradnja u protekle dvije godine dok je Nenad bio kod nas bila besprijekorna i s puno međusobnog uvažavanja i da su se zato i stvorili uvjeti za ovakve sportske rezultate kakve smo napravili. Ono oko čega se nismo složili je ova situacija koja je uzrokovana pandemijom koronavirusa i s obzirom da smo tu ostali na oprečnim stajalištima, dogovorili smo sporazumni raskid suradnje. Taj dogovor je bio isto korektan na obostrano zadovoljstvo i on je stvar kompromisa. Vrlo brzo smo se dogovorili i ovo je bila stvar pravne terminologije sporazuma. Taj dio priče je za nas gotov. Nenadu želimo puno sreće u daljnjoj karijeri i životu, zahvaljujemo mu se na rezultatima koje je postigao i želimo mu da i dalje postiže takve rezultate."

Antolić je izvijestio i kako je postignut dogovor s većinom igrača oko smanjenja ugovornih obaveza te se očekuje skori dogovor i s ostatkom.

"U proteklih nekoliko dana postigli smo sporazum s većinom naših igrača o smanjenju plaća. To je na platformi naše odluke od 24. ožujka ove godine i očekujemo da ćemo u narednim danima postići dogovore i sporazume sa svim igračima. I na kraju imam poruku za naše navijače da je ovim završilo naše razdoblje napetosti i turbulencija. Stojimo iza svih svojih odluka i poručujem da će Dinamo biti i dalje onakav kakav je i bio."

Na Bjeličine uvjete klub nije mogao pristati, tvrdi Antolić.

"Sigurno nijedan rastanak nije dobar. Međutim mi smatramo da smo sa svoje strane napravili sve one radnje koje su potrebne da u ovoj izvanrednoj situaciji postignemo kvalitetan dogovor i s njim kao jednim od glavnih ljudi u klubu. To se nije dogodilo, nije se dogodilo ni danas i zato smo se sporazumno razišli. Jednostavno imamo različita mišljenja, mi odgovaramo za klub i smatrali smo da je ta odluka usmjerena prema očuvanju stabilnosti kluba. Nenad je imao svoje mišljenje, on ima pravo na njega, ali je nešto na što mi nismo mogli pristati. Tu se ne radi o krivnji, inatu ili nečem imaginarnom, nego se radi o našoj odgovornosti za Dinamo."

Igor Jovićević figurira kao glavni kandidat za novog trenera.

"Igor Jovićević je sigurno jedan od glavnih kandidata, ako ne i najglavniji. Uzet ćemo si još nekoliko dana da promislimo i da izanaliziramo te da ćemo početkom tjedna imati rješenje."

#ostanitedoma

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!