Nogomet

Olić: 'Hrvatska je u finalu protiv Francuske odigrala svoje možda i najbolje poluvrijeme'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 27.04.2020.
Olić: 'Hrvatska je u finalu protiv Francuske odigrala svoje možda i najbolje poluvrijeme'
Foto: Pixsell

Ivica Olić završio je igračku karijeru i danas je pomoćnik Zlatka Dalića u hrvatskoj reprezentaciji. Pomagao mu je i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je ostvaren povijesni uspjeh...

Hrvatski uspjeh na Svjetskom prvenstvu nije iznenadio Ivicu Olića. U razgovoru za ruske medije Olić ističe kako Hrvatska ima klasnu reprezentaciju s igračima koji su navikli igrati na najvišoj razini.

"Većina naših igrača su u najboljim klubovima svijeta poput Juventusa, Real Madrida, Barcelone, Liverpoola i zato je Hrvatska došla do finala Svjetskog prvenstva. I prije smo imali dobre igrače, ali ne iz vrhunskih klubova, a sada ih imamo praktički u svim linijama. Imaju iskustva igranja na najvišoj razini."

Svjetsko prvenstvo u Rusiji ostat će zauvijek u sjećanju.

"Naravno, Bilo je vrlo važno dobro krenuti i glatko smo slavili protiv Nigerije 2:0. To je ojačalo vjeru momčadi i dalje je bilo lakše. Nismo uopće sumnjali u kvalitetu naših igrača, ali trebali smo i dozu sreće."

U finalu je Hrvatska ipak poražena, Francuska je bila bolja s 4:2.

"Finale je posebna priča i posebna utakmica, a Francuska je također sjajna momčad. Ako ponovno pogledate utakmicu, jasno je da je Hrvatska odigrala vrlo kvalitetno u prvom poluvremenu, možda i svoje najbolje poluvrijeme ikad. Međutim primili smo dva nesretna gola, autogol i kazneni udarac koji je bio smiješan. Bio je to težak udarac za nas, zatim su pojednostavnili igru i s deset igrača iza lopte vrebali su na kontranapade što je lako kada imaš Mbappea."

Olić je kao igrač puno pružio hrvatskoj reprezentaciji, a jedan od najdražih golova postigao je na Svjetskom prvenstvu u Koreji i Japanu.

"On je stigao 2002. godine protiv Italije na Svjetskom prvenstvu. Pobijedili smo 2:1 i nikad ga neću zaboraviti jer je bio vrlo važan te moj prvi na visokoj razini."

#ostanitedoma

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!