Nogomet

Peričić: 'Dolazak Jakirovića je odličan potez Maribora, o njegovoj kvaliteti dovoljno govore rezultati'

Branimir Korać • srijeda, 29.04.2020.
Peričić: 'Dolazak Jakirovića je odličan potez Maribora, o njegovoj kvaliteti dovoljno govore rezultati'
Foto: Pixsell

Špiro Peričić hrvatski je predstavnik u Mariboru, bivši igrač između ostalih Dugopolja, Cibalije i Slaven Belupa sada će surađivati sa Sergejom Jakirovićem...

Maribor je promijenio trenera, momčad je preuzeo Sergej Jakirović, a tamo ga je dočekao Špiro Peričić, hrvatski internacionalac.

"Dolazak Jakirovića je odličan potez kluba, o njegovoj kvaliteti dovoljno govore rezultati koje je ostvario vodeći Goricu, a malo tko ih je očekivao. Čuo sam da je veliki motivator i da igračima zna prenijeti svoje ideje na najbolji mogući način. Svi smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo, ali sve teže mi sve to pada. Odradim trening sam na stadionu, ali to nije to. Od početka srpnja trebali bi početi s treninzima u skupinama koje bi se trebale početi povećavati. Nekako je najrealniji datum za nastavak sezone 30. svibanj", kaže Peričić za Sportske novosti.

I u Mariboru je došlo do rezanja plaće.

"Klub se prema nama ponio vrlo korektno i smanjene su plaće za 15 posto, ali sve će nam biti vraćeno ako osvojimo titulu ove ili sljedeće godine. Zadovoljan sam svojim nastupima iako uvijek može bolje. Imali smo turbulentno razdoblje, ali vjerujem da je ono iza nas i da će biti bolje s novim trenerom."

Peričić tvrdi kako Maribor čak i nije tako loše igrao već je imao puno problema s realizacijom.

"Možda će zvučati čudno s obzirom na zaostatak, ali nismo igrali toliko loše. Imali smo puno peha, ne znam niti sam koliko smo zicera promašili, a nama su zabili praktički iz svake šanse. Bit će nam teško igrati i bez navijača, ali bolje i tako nego nikako."

#ostanitedoma

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!