Nogomet

Vlašić s ocem trenira u Splitu: 'Osjećam se nikad moćnije'

Matej Kačan • subota, 09.05.2020.
Vlašić s ocem trenira u Splitu: 'Osjećam se nikad moćnije'
Foto: Pixsell

Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić pauzu od nogometa zbog koronavirusa provodi u rodnom Splitu gdje trenira s ocem Joškom, a tvrdi da je fizički nikad spremniji nakon mjesec dana napornih treninga...

Dugo je ruska liga odolijevala prekidu natjecanja zbog koronavirusa, ali se i to dogodilo. No sad se u Rusiji tek očekuje ono najgore pa bi CSKA i Nikola Vlašić trebali krenuti s nogometom kasnije nego svi ostali. Zato je hrvatski reprezentativac u rodnom Splitu za vrijeme pauze.

Okružen je s obitelji i prijateljima pa u razgovoru za Sportske novosti kaže kako se osjeća jako dobro u čekanju nastavka sezone. Kao i u ostalim klubovima, i u CSKA su plaće srezane zbog krize zbog neigranja.

"Dok smo doma su plaće manje za 60%, povratkom na treninge će biti na 70% primanja, a prvom utakmicom se vraćamo na pune plaće. To mi je u redu, svi moraju ponijeti dio tereta u ovakvoj situaciji", realan je Vlašić koji vrijeme pauze provodi u rodnom Splitu.

Tamo formu održava treninzima s ocem Joškom koji je od njega napravio fizički dominantnog igrača, a po riječima samog Nikole, ovo je razdoblje poslužilo za podizanje njegove moći na neku novu razinu.

"Žestoko treniramo svako jutri, po dva i pol do tri sata. Treninzi su razvojni u jako visokom ritmu pa sam stalno upaljen, ai i osjećam da napredujem pa uživam u tome. Život u Splitu mi je zapravo isti kao u Moskvi. Trening, ručak, odmor, knjiga, film... Jedino što nema utakmica."

"U trenažnom sam procesu već mjesec dana i mogu reći da sam spremniji neko ikad prije u životu. Mi godinama imamo režim treninga koji po nekim parametrima pratimo i sve sam rekorde poskidao posljednjih dana, i to ne jednom. Bilo je nekih rezultata koji su mi stajali i po nekoliko godina. Moćniji sam nego ikad, osjećam to na svakom treningu, pucam od samopouzdanja. Jedva čekam utakmice kako bih pokazao taj svoj napredak", govori Vlašić koji je ipak svjestan da izvedbe na treningu i utakmicama imaju ogromne razlike.

"Naravno da sam svjestan toga, ali kada igrač u utakmicu ulazi spreman i uvjeren u svoju moć, onda ti samopouzdanje raste i donosi mnogo toga. Dosta treninga nam je bazirano na radu s loptom te lako mogu vidjeti kako sam brži s loptom u nogama, kako je bolje kontroliram u punoj brzini", samouvjereno će reprezentativac.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!