Košarka

Mijatović: 'U Efesu svatko na trening dolazi sa svojom loptom koju je zadužio'

Branimir Korać • nedjelja, 10.05.2020.
Mijatović: 'U Efesu svatko na trening dolazi sa svojom loptom koju je zadužio'
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Tomislav Mijatović već je starosjedilac u Anadolu Efesu, tamo je dovoljno dugo da tursku ligu može smatrati svojom ligom...

U Anadolu Efesu praktički nisu niti prestali s radom. Nastavili su raditi pod strogim uvjetima, a Tomislav Mijatović vjeruje kako bi trebalo biti lakše od 11. svibnja.

"Jedna osoba dolazi apsolutno prije svih i dezinficira sve prostorije koje bi se mogle koristiti. Zatim dolaze igrači jedan po jedan, svaki sa svojim autom, spremni za trening i sa svojom loptom koju je zadužio. Nitko ne može koristiti dodatne sadržaje, nema saune, nema tuširanje već odmah nakon treninga idu kućama. Nakon što završe taj individualni trening, opet se sve dezinficira. Svatko od njih radi po određenom programu, radi se na šutu, kondiciji, a komunikacija je još uvijek na minimumu. Tako radimo tijekom tjedna jer je vikendom na snazi totalna karantena i policijski sat. Jedva čekamo 11. svibnja kada bi trebale popustiti mjere", kaže Mijatović za Sportske novosti.

Situacija u Istanbulu bila je dosta slična onoj u Zagrebu, a Mijatović nije bio previše zabrinut.

"Nisam se osjećao nelagodno jer kada je krenulo vidjelo se da se sve pooštrava, ljudi nose maske i rukavice, da se održava distanca. Ipak ovo je Istanbul, ima 18 milijuna stanovnika i uz sve mjere možete očekivati da dva-tri milijuna negdje cirkulira. Inače sam sretan kada dođem do dvorane za 25 minuta, a sada imam osjećaj da je svako zeleno svjetlo moje i dođem za najviše deset minuta."

Turci će pokušati završiti sezonu.

"Sve ide u tom smjeru da će se pokušati završiti, prvo se očekuje što će biti s nogometom. Sport je ovdje religija i ključna tema kada se priča o popuštanju mjera."

Prati Mijatović i što se događa s NBA ligom koja bi se mogla dovršiti u jednom gradu.

"Tamo se nitko ne zalijeće s nekim individualnim rješenjima. Sigurno neće biti lako dovesti sve momčadi na jedno mjesto i sve to odigrati, ali interes postoji. Sport budi nadu i njegov povratak važan je i za stanje nacije, on daje novi optimizam."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!