Nogomet

Kulešević: 'Nema puno filozofije i kalkulacija, ne vjerujem da će neke taktičke zamisli odlučiti finalistu'

Branimir Korać • petak, 29.05.2020.
Kulešević: 'Nema puno filozofije i kalkulacija, ne vjerujem da će neke taktičke zamisli odlučiti finalistu'
Foto: Pixsell

Osječani se pripremaju za Rujevicu i dvoboj protiv Rijeke, vježbali su i jedanaesterce, ali se nadaju kako susret neće otići tako daleko...

Nogometaši Osijeka završavaju pripreme za polufinale Kupa, momčad je vrlo fokusirana i to je ono što može veseliti Ivicu Kuleševića.

"Što je bilo daleko, sad se približilo. U jednom momentu svi smo bili skeptični da ćemo uopće nastaviti bilo kakvo natjecanje. Sutra krećemo prema Rijeci, a da smo mogli birati, sigurno ne bi nastavili natjecanje s polufinalom Kupa, jako važnom utakmicom. Maksimalno se pripremamo, osjeti se zadnjih nekoliko dana tenzija i nervoza u momčadi, međutim nadamo se dobroj igri i imamo se pravo nadati i finalu. Rijeka je ozbiljna momčad i kao što neće biti lako nama, neće niti njima."

Rijeka je napadački kvalitetna, ali Kulešević upozorava i da teško prima golove.

"Rijeka sigurno ima napadački potencijal, ali ono što ju je krasilo u ovoj polusezoni je jako dobra faza obrane. Svi smo mislili da je obrambeno malo slabija, ali prima jako malo golova. Svladala je i Dinamo, Hajduk i nas na Rujevici bez primljenog gola, ali imamo i mi naše adute te vjerujemo da možemo biti u najmanju ruku ravnopravni te uz dozu sportske sreće koju moramo zaslužiti, proći dalje."

Prošlo gostovanje na Rujevici nije bilo dobro, Osijek je odigrao loše i to mu se ne smije ponoviti.

"Prošlu utakmicu na Rujevici igrali smo nakon derbija s Dinamom. Dobili smo Dinamo s 1:0 i mislili smo da će nam to biti odskočna daska da konačni uđemo u pozitivnu seriju, ali odigrali smo jako jako loše, anemično i slabo posebno u otvaranju i to nam se ne smije ponoviti. Očekujemo čvrstu i agresivnu Rijeku te na to moramo odgovoriti, posebno u prvih pola sata koji bi mogli biti ključni. Volio bih da mi budemo prvi koji ćemo postići gol jer smo u tim posljednjim službenim utakmicama mi bili ti koji smo stizali rezultat i patili se do kraja. Velika je neizvjesnost jer ne znamo što nas čeka i u kakvom smo stanju. Fizički smo jako dobro, ne znamo još psihološki koliko je sve ostavilo traga na pojedince. Optimist sam i nadam se najboljem."

Uoči ovog gostovanja Kuleševiće je ostao bez Marina Pilja što je svakako hendikep.

"Imamo 13-14 igrača na koje možemo najozbiljnije računati. Na žalost Pilj se ozlijedio i bez obzira na važnost ove utakmice neće ići s nama na put. Jerry jako dobro radi i nameće se, Mance je također sve bolji i bolji, Alen Grgić je jako dobro radio, ali nije već više od godinu dana odigrao utakmicu. Dvojbi ima i bit će ih pred svaku utakmicu, nadam se da ćemo pronaći dobru kombinaciju."

Postoji mogućnost da susret završi u produžecima, ali to nije ono čemu se Kulešević nada.

"Moramo biti hrabri i defenzivno čvrsti, u obrambenim prekidima moramo se nametnuti, nema puno filozofije ili kalkulacija. Ne mislim da će neka taktika odrediti tko će u finale, vjerujem da će netko od igrača morati napraviti nešto ekstra ili vratar nešto veliko obraniti, bez postignutog gola teško ćemo proći dalje. Postoji mogućnost da utakmica ode na 120 minuta što vjerujem nitko ne bi želio, ali maksimalno se pripremamo, vježbamo i penale, a podrška naših navijača bez obzira što neće biti na tribinama, nam je jako jako bitna."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!