Nogomet

Kvržić: 'U ovom polufinalu veliki hendikep Rijeke bit će što se igra pred praznim tribinama'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 31.05.2020.
Kvržić: 'U ovom polufinalu veliki hendikep Rijeke bit će što se igra pred praznim tribinama'
Foto: Pixsell

Večeras Rijeka i Osijek odlučuju o drugom sudioniku finala Kupa Hrvatske. Lokomotiva je prva dohvatila finale pobjedom protiv Slaven Belupa, a bivši igrač Osijeka i Rijeke Zoran Kvržić šanse u večerašnjem dvoboju vidi podjednakima...

Zoran Kvržić igrao je finale Kupa i u dresu Rijeke i u dresu Osijeka, s Riječanima je osvojio trofej, ali s Osijekom je ostao kratak.

"Sjećam se polufinala protiv Rijeke, zabio sam dva gola na Kantridi pa još jedan u uzvratu, a onda smo u finalu nesretno izgubili od Dinama. U Gradskom vrtu bilo je 0:0, a u Maksimiru smo promašili kazneni udarac u 85. minuti. Bili smo blizu borbe za opstanak, stanje nije bilo bajno, ali smo davali sve od sebe te smo kasnije kroz Kup izborili i Europu. Dvije godine kasnije uzeo sam Kup s Rijekom, ali ostaje žal za tim finalom s Osijekom", kaže Kvržić za Sportske novosti.

Kvržić je zabijao dva puta u finalu Kupa i pomogao je Rijeci da dođe do trofeja.

"Sjećam se te 2014. godine kada smo svladali Dinamo, stvarno smo disali kao jedan. Tada je tek počinjala ta riječka priča i znali smo da to može biti zamašnjak za dalje. U ovom današnjem polufinalu veliki hendikep Rijeke bit će što se igra pred praznim tribinama jer na krilima svojih navijača leti po terenu. Najviše me zanima reakcija igrača nakon ove dugačke stanke, tko će biti u formi, tko je zadržao automatizme...Stvarno je teško prognozirati ishod, može otići na obje strane, a ja navijam za kvalitetnu utakmicu s puno golova. Pa tko zasluži, neka ide u finale", dodaje Kvržić.

Kvržić ističe sa svake strane po jednog igrača za koje smatra da bi mogli iskočiti, a da nisu oni oko kojih se inače vrti sva pozornost.

"Kod Rijeke prevagu može donijeti Domagoj Pavičić koji svojim kvalitetama može raditi razliku u ovakvim susretima. Kod Osijeka bih istaknuo Vedrana Jugovića ako nastupi, on je ostao također bez onog trofeja s Osijekom i imat će veliki motiv. Osijek radi jako dobar posao i puno bi mu značio trofej u ovoj situaciji. Neće mu biti lako, Rijeka već ima tradiciju osvajanja trofeja, a to puno znači u ovakvim izjednačenim utakmicama."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!