Tenis

Ivanišević: 'I dalje stojim kod toga da ove godine neće biti ATP tenisa'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 04.06.2020.
Ivanišević: 'I dalje stojim kod toga da ove godine neće biti ATP tenisa'
Foto: Pixsell

Goran Ivanišević nije promijenio mišljenje, svjestan je i on kako će biti jako teško pokrenuti tenisku sezonu ove godine...

Goran Ivanišević nakon velike igračke karijere gradi veliku trenersku karijeru. Trenutno je u stožeru Novaka Đokovića.

"To je ogromna čast, u jednu ruku je lako i nije lako. On je perfekcionist koji samo traži još i hoće napredovati, a teža stvar je konstantan pritisak jer drugo mjesto nije dovoljno dobro. No ja sam na to naviknuo, bilo bi dosadno bez toga, to je sastavni dio života."

Ovakva sezona je nedoživljena i predstavlja problem za sve trenere i igrače.

"Teško možeš išta tempirati. Ovo je dobro došlo da se dosta igrača preispita što su radili krivo, da poprave neke stvari koje se ne mogu u tjedan dana. Drugi problem je što ne znaš kad će početi. Ja i dalje stojim kod toga da ove godine neće biti ATP tenisa. Netko će se bolje snaći kad krene, kao kad svi bolidi odu u box pa promijene gume."

Jedan od onih koji je pristupio drugačijem načinu pripremanja je Roger Federer, ali Ivanišević za njega ne strahuje.

"Federer je genijalac koji sa svojom čarobnom rukom brzo uđe u formu. Neki si to ne mogu priuštiti. Hoće li biti ozljeda, ne znam, jedno su trening mečevi, a drugo kada ti dođe publika koja te ponese pa se preforsiraš. Tepško je išta govoriti."

Wimbledon je otkazan, još su u kalendaru US Open i Roland Garros, pitanje je dokad.

"Prvi put nakon Drugog svjetskog rata, suludi podaci. Da mi je netko rekao prije četiri mjeseca da će cijeli svijet stati, smijao bih mu se. Što jedan mali virus može napraviti čovječanstvu. Čudno je, US Open ima neke sulude kombinacije, ali teško je da će se to dogoditi."

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!