Nogomet

Toplak: 'Ako dugo izdržimo protiv Dinama i uvedemo ga u nervozu, imat ćemo se čemu nadati'

Branimir Korać • petak, 05.06.2020.
Toplak: 'Ako dugo izdržimo protiv Dinama i uvedemo ga u nervozu, imat ćemo se čemu nadati'
Foto: Pixsell

Varaždin i Dinamo zatvorit će subotnji program i tako će odraditi svoj dio posla u 27. kolu HT Prve lige. Samir Toplak svu ulogu favorita daje Dinamu, ali neće se predati...

Varaždin nastavlja borbu za opstanak domaćim susretom protiv Dinama. Neće mu biti nimalo lako, ali ako je nekome dobro došla ova stanka, onda su to Varaždinci. Samir Toplak prije pauze preuzeo je momčad i morao je dosta toga promijeniti kako bi stvari profunkcionirale te mu je za to dobro došlo razdoblje bez utakmica.

"Mislim da nam je pauza dobrodošla. Bili smo dosta zajedno, odradili smo pripreme, igračima smo još više približili našu filozofiju igre, napravili smo koheziju u momčadi koja bi mogla biti ključna u borbi za bodove. Bez obzira na to što nam je bilo teško bez utakmica, da se nastavio onaj ritam od prije pandemije, morali bi puno toga rješavati u hodu. Iz ove pauze izvlačim pozitivu i vjerujem da ćemo u nastavku prvenstva biti puno bolji. Želim da igrači počnu vjerovati u nešto što je prije zvučalo kao utopija, da ćemo izboriti ostanak u ligi, a ako ćemo svi biti u toj vjeri, onda će preostalih deset kola biti pozitivni", kaže Toplak, a prenosi klupska stranica.

Tijekom priprema za nastavak sezone, Varaždin je odradio tri provjere. U prvoj je slavio protiv Lokomotive, Lokosi su uzvratili u drugoj utakmici, a onda je u generalnoj probi visoko poražen od Gorice.

"Bili smo puno kompaktniji u tim susretima, odradili smo puno onog što smo i trenirali i zadovoljniji sam viđenim u odnosu na ono što smo prije igrali. Prije je bilo na mahove, dosta individualno, a u ovom trenutku mislim da ekipa funkcionira momčadski, da igrači točno znaju što trebaju raditi na terenu u fazi obrane i u fazi napada. Naravno da uz sve to na naplatu dolazi i kvaliteta kao što nas je Gorica izmasakrirala i postigla golove nakon svih naših dječjih pogrešaka u fazi obrane. Znam da će se to događati i u prvenstvu, da će biti takvih utakmica, ali uvijek govorim bolje da te sve udari po glavi u jednoj utakmici nego da kiksneš na svakom susretu. Putokaz nam je Lokomotiva s kojom smo bili maksimalno ravnopravni u dvije utakmice, u nekim trenucima čak i bolji i to me veseli. Ako ćemo biti na tom nivou, koncentrirani i raditi sve manje grešaka, onda ćemo biti i konkurentni."

U Varaždin dolazi Dinamo koji je praktički obranio naslov prvaka. Upravo protiv Dinama, Varaždin je upisao prvu ovosezonsku pobjedu i Modri će biti motivirani bez obzira što imaju veliku prednost na ljestvici.

U tom susretu Toplak neće moći računati na Posavca zbog kartona, Tkalčića zbog ozljeda, a upitan je i Kolarić.

"Protiv Dinama je svaki bod dobar. Igramo kod kuće bez gledatelja, s jedne strane je dobro da otvaramo prvenstvo s maksimalnim favoritom, a već sam rekao da favorite možeš iznenaditi na početku kada još ne znaju u kakvoj su formi. Otežavajuća okolnost za nas da je na klupi Dinama novi trener kojeg nismo mogli skautirati, mada se neće puno toga mijenjati, ali će se vjerojatno polet i nova energija primijetiti na terenu. Znamo odakle prijeti najveća opasnost, kakva je Dinamova kvaliteta i sigurno se moramo maksimalno posvetiti tim stvarima. Od jučer smo počeli raditi na tome kako kontrirati Dinamo, nadam se da ćemo biti prava momčad, da ćemo se dobro braniti i opasno napadati. Nadam se da ekipa koja će istrčati, uz pet zamjena na koje imamo pravo, a što je jako dobro, može Dinamo dugo držati u neizvjesnosti, a ako ćemo ih dugo držati u neizvjesnosti pa da uđu u nervozu, onda se imamo nečemu i nadati."

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!