Rukomet

Vori: 'Denis i ja smo prošli kroz vrhunske sustave i možemo puno toga pokazati ovim mladim igračima'

Branimir Korać • srijeda, 10.06.2020.
Vori: 'Denis i ja smo prošli kroz vrhunske sustave i možemo puno toga pokazati ovim mladim igračima'
Foto: Pixsell

Igor Vori i Denis Špoljarić zasukali su rukave i krenuli s poslom. Ova prva faza priprema prolazi u upoznavanju i u srpnju kreće pravi rad...

Iako pripreme za novu sezonu još nisu počele, Zagrebaši su se okupili i krenuli s laganim radom. Igor Vori iskoristit će ovo razdoblje za upoznavanje momčadi.

"Stanka je jako duga što za sportaše nije dobro pa smo odlučili početi. Cilj nije odmah snažno krenuti već se upoznati i onda od sredine srpnja zapeti. Bit će sigurno promjena u načinu rada i funkcioniranju, ali to su profesionalci i ne bi trebalo biti problema. Nećemo izmišljati toplu vodu, sve su to stvari s kojima su se već susretali i kroz koje smo prošli u karijeri", kaže Vori za Sportske novosti.

Kada je stigao poziv iz Zagreba, nije previše razmišljao.

"Kada je uslijedio poziv iz Zagreba koji mi je jako važan u životu, odlučio sam okušati se. Privilegija je i čast biti trener Zagreba, to je velik klub koji traje jako dugo, a da ne radi dobro, ne bi tako dugo bio na vrhunskoj razini. Razgovarao sam i s obitelji i ljudima iz okruženja jer nije lako samo tako promijeniti posao u potpunosti. Važna je podrška obitelji, uz nju je sve lakše."

Vori je puno naučio od Line Červara koji ima velik utjecaj na njegovu karijeru.

"Definitivno je utjecao, zadnjih godina smo čak i ured dijelili. Njegovo iskustvo je ogromno i puno sam naučio, s njim se uvijek razgovara o rukometu. Uvijek sam mu rekao svoje mišljenje koje je on prihvatio ili ne, moje je bilo da sugeriram, a ne da proturječim. Znam da neće biti isto imati igračku i trenersku karijeru. Kao igrač dođeš, odradiš trening i to je to, a kao trener moraš doći pred 20 ljudi s jasnim planom i njih spojiti u cjelinu. Tu trebamo puno razgovrati, da oni vjeruju meni, a ja njima. Bit će uspona i padova, ali svi smo spremni na to."

Neka nova pravila su uvedene, stvari koje su normalne vani, polako se uvode i u PPD Zagreb.

"Svaki dan počinje zajedničkim doručkom i to nije ništa novo, to je svuda vani sasvim normalno. Denis i ja smo prošli kroz vrhunske sustave i možemo puno toga pokazati ovim mladim igračima. Naš najstariji igrač ima 26 godina i to je momčad koja može napredovati i rasti. Siguran sam da ima puno prostora za napredak, ima puno bolje i želje. Mi koji radimo zajedno ne možemo imati isto mišljenje, ali moramo to reći jedni drugima unutar četiri zida, a ne se tapšati po ramenu i govoriti kako je sve super. To nam nije posao, suradnici nisu prijatelji nego kolege kojima vjerujete. Denis je smireniji od mene i to je dobro, dobro funkcioniramo."

Zlatko Horvat napustio je klub, htio je isprobati kako je to vani.

"Htio je probati nešto drugačije pa neka vidi i proba. Svi smo negdje bili, samo on nije. Žao nam je, ali to je njegova odluka. Tu smo pokriveni, ali Zlaja je uvijek Zlaja. Pokušat ćemo se još uvijek dovesti neko pojačanje, vidjet ćemo na tržištu. Nećemo dovoditi samo da dovedemo, lako se nađe igrač, ali treba pogoditi. Što se tiče Gadže, on je još uvijek tu s nama, vidjet ćemo. Ako ode, tu su Vlah, Vistorop, Mrakovčić, imamo i Božovića, Hrstića, Srnu, možda bude još netko, ali bit će nas dosta."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!