Košarka

Kyrie Irving predvodio konferencijski poziv skeptičnih igrača oko nastavka NBA

Matej Kačan • subota, 13.06.2020.
Kyrie Irving predvodio konferencijski poziv skeptičnih igrača oko nastavka NBA

Prema navodima američkih medija, bek Brooklyn Netsa Kyrie Irving je organizirao konferencijski videopoziv NBA igrača koji su skeptični oko povratka NBA lige u Orlandu...

Neki krugovi u NBA ligi baš i ne ljube Kyrieja Irvinga. Ako je vjerovati ESPN-ovom Adrianu Wojnarowskom, neki visoko pozicionirani ljudi u ligi smatraju da je Irving faktor smetnje i pomutnje planova.

Bek Netsa je vodio videpoziv s više desetaka NBA igrača koji nisu sigurni u povratak lige u Orlandu u svjetlu nedavnih rasnih nereda. Irving i njegovi istomišljenici smatraju da nije sigurno i preporučljivo zatvarati se u svoj svijet dok Amerika trpi zbog nereda i nepravde. Zato se Irving sprema da vodi sastanak sa samim tijelima Sindikata NBA igrača.

"Irving je zaradio reputaciju smetnje u NBA tijekom svoje karijere i to opet dolazi na vidjelo u ključnim trenucima za NBA. Irvingov stav je još jednom suprotan ligi i njezinom establišmentu, uključujući i bivšeg suigrača LeBrona Jamesa. Među superzvijezdama postoji konsenzus o nastavku lige, a Irving u to uvodi pomutnju", kazao je Wojnarowski.

Jedan od igrača je posvjedočio da Irving želi iskoristiti platformu da igrači govore o igranju u izolaciji, rasnoj jednakosti i zajedništvu. Irving je potpredsjednik Sindikata igrača, a trenutno je ozlijeđen pa je na sastancima navodno postavljao pitanja poput toga hoće li moći s ekipom u Orlando iako neće igrati, hoće li moći koristiti saunu, biti na tribinama, uživati alkoholna pića itd.

Nakon situacije s ubojstvom Georgea Floyda su Irvingova pitanja postajala sve veća i ozbiljnija pa se raspravlja o limitima solucije s mjehurom, rizicima zdravlja i ozljeda te pitanja policijske brutalnosti i rasne jednakosti jer je većina igrača u ligi tamnoputa.

Irvingove su brige da će se vijesti u medijima brzo udaljiti od ukazivanja na sistemski rasizam do same košarke i igrača, i on želi da igrači iskoriste svoju platformu i popularnost da istaknu te probleme. Navodi govore da su zvijezde u ligi za igranje i nastavak, ali da prvo žele pristanak velikog dijela igrača, a Irving postavlja prepreke tom konsenzusu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!