Nogomet

Tudor: 'Moramo izvaditi ponos i odigrati ovih sedam utakmica'

Matej Kačan • subota, 20.06.2020.
Tudor: 'Moramo izvaditi ponos i odigrati ovih sedam utakmica'
Foto: Pixsell

Nedjeljni susret Hajduka protiv Lokomotive je najavio Igor Tudor koji se nada boljoj partiji nego protiv Varaždina, a raduje se i povratku navijača na tribine...

Hajduk nikako nije zadovoljio susretom protiv Varaždina, pogotovo u prvom poluvremenu. Varaždinci su bezidejne Bijele iskontrirali i poveli s 3:0, a bolje drugo poluvrijeme Hajduka nije bilo dovoljno za pobjedu.

Popravni ispit Hajduk ima u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive u nedjelju, a susret je na konferenciji za medije najavio trener Igor Tudor kojeg poraz od Varaždina boli.

"Situacija je kao i svaki put nakon poraza u svakoj nogometnoj ekipi. Za one koji su pravi motivirajuća, za one koji nisu - nije. Srećom, nova utakmica se igra vrlo brzo. Treba izvaditi ponos, pripremiti se i odigrati dobru utakmicu. Pogodio me poraz jer dojam nije bio pretjerano dobar. U nogometu je lijepo što vrlo brzo slijedi nova prilika. Idemo izvući pouke i biti bolji, slijedi nam sedam finala", govori trener.

Na Poljudu se treneru uvijek stolica trese barem malo, a pogotovo kad nekoliko loših igara zapale nemirne duhove u Splitu. No Tudor ima podršku Marina Brbića i Marija Stanića.

"Razgovaramo svakodnevno. Na istom smo tragu. Čeka nas sedam finala. Nalazimo se na bod od Rijeke, s tim da oni dolaze na Poljud. S tom pobjedom Hajduk je u Ligi prvaka, to bi bila fantastična stvar. Idemo odigrati do kraja i vidjeti tko je bolji. Svi će do kraja prosipati bodove, kao i do sada", najavljuje Tudor.

Utakmica protiv Lokomotive je posebno važna jer je protiv direktnog konkurenta za drugo mjesto, a jedina je takva u kojoj Hajduk ide u goste. Kad na to dodamo oprečne forme ekipa, ovo gostovanje ispada posebno teško za Bijele.

"Svaka je utakmica bitna. Rekao sam igračima da idemo izvaditi ponos i odigrati ovih sedam utakmica na rezultat. Postati tvrđa momčad koja će teško primati golove. Uvijek volim kada je neko u super momentu, a mi u lošem. To vidim kao priliku. Očekujem tvrdu, dobru utakmicu s dobrim igračima na obje strane, pa neka pobijedi bolji. Nema smisla sada pričati tko će igrati, složit ćemo najpametnije i najbolje u ovom trenutku. Očekujem dobru utakmicu protiv Lokomotive koja ne igra zatvoreno. Ključ je spriječiti kontru i njihova dva-tri igrača naprijed."

Povratkom publike će sigurno baš Hajduk dobiti veliki vjetar u leđa, ali i dodatni pritisak jer navijači nisu baš zadovoljni igrom u nastavku i porazom od Varaždina.

"Nadam se da ćemo povratkom navijača okrenuti novu stranicu. Znam da su navijači ljuti, to je legitimno", završio je Tudor.

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!