Nogomet

Jovićević: 'Mogućnost osiguravanja titule je za nas velika motivacija, spremni smo'

Matej Kačan • subota, 20.06.2020.
Jovićević: 'Mogućnost osiguravanja titule je za nas velika motivacija, spremni smo'
Foto: Pixsell

Dinamo u subotu protiv Gorice ima priliku pobjedom osigurati novi naslov prvaka, a trener Igor Jovićević očekuje pravu partiju od svojih igrača nakon koje bi moglo slijediti slavlje...

Posao koji je s momčadi Dinama ove sezone započeo Nenad Bjelica, u subotu bi mogao završiti Igor Jovićević. Dinamo samo pobjeda nad Goricom dijeli od osiguravanja nove titule, a Jovićević na to gleda kao na veliki motiv pred utakmicu protiv teškog suparnika.

"Znajući fizičke karakteristike Gorice, znamo da će biti teška utakmica. Gorica je uvijek neugodan suparnik, to smo osjetili i u prijateljskoj utakmici na Maksimiru pa s te strane želio revanš, a s druge strane pobjedom želimo osigurati naslov. To je za nas velika motivacija i osjećamo se spremni, individualno dižemo formu i sve smo bolji", optimističan je Jovićević.

Momčad se diže, ali formu još treba brusiti. Ekipa je u specifičnoj situaciji jer je uz dugu pauzu mijenjala i trenera pa treba vremena da sve sjedne na svoje mjesto.

"Ima igrača koji su došli na svoju razinu, ima igrača koji još traže svoju formu i uvjeren da će momčad izgledati puno bolje s utakmicama koje dolaze. Šest bodova u tri utakmice je rezultatski vrlo bitan učinak za nas, ali trebamo i uigravanje linija, uštimavanje igre. Ritam ponekad padne u drugom dijelu, ali sve u svemu to ide dobro i siguran sam da će biti još i bolje."

Zdravstveno stanje u ekipi je dobro osim već poznate ozljede Petra Stojanovića.

"Stojanović je upitan zbog neugodnog udarca protiv Intera, sve se iskompliciralo pa ima čak dvije rupture mišića. Njega je teško zamijeniti iako Moharrami radi odličan posao i siguran sam da će nastaviti u tvom ritmu. Ostali su, koliko ja znam, svi u redu. Još ćemo prije utakmice vidjeti zdravstveni karton, ali s te strane mislim da će sve biti u redu", govori trener.

Ritam lige je paklen te se igra dvaput tjedno, a u takvim naporima je važno raspodijeliti opterećenje. Jovićević nema straha od rotacija i ne libi se dati šansu mlađim igračima.

"Sigurno je da je važno rotirati da igrači osjete da trener računa na njih. Ja kroz svoju filozofiju pokazujem to, ne libim se staviti mlade igrače koji to zaslužuju. Te igrače sam u juniorima i B momčadi upoznao, znam njihove karakterne osobine i znam da imaju potencijal za Dinamo. Iako je možda malo suludo u tako bitnim utakmicama za mene kao novog trenera stavljati mlade igrače, ja se jednostavno tako osjećam i ne bi ih stavljao da s njima ne mislim pobijediti."

Naravno, sve je u službi pobjede, a rotacije omogućuju to da svi igrači dobiju minute i budu zadovoljniji. Tako se jača i kemija u momčadi.

"Ekipa je najbitnija, a situacija kod trećeg gola Petkovića dokazuje to njihovo zajedništvo, da su svi unutra i to me raduje kao trenera. Prvi koji je došao zagrliti Petkovića je Gavranović, znači da nema ljutnje ni zle krvi. To je dokaz jednog momčadskog duha i to mi je jako važno", kazao je Jovićević.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!