Tenis

Dimitrov nije jedini: Još tri sudionika Adria Toura pozitivna su na koronavirus, među njima i Borna Ćorić

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.06.2020.
Dimitrov nije jedini: Još tri sudionika Adria Toura pozitivna su na koronavirus, među njima i Borna Ćorić
Foto: Pixsell

Adria Tour je naprasno prekinut nakon što je stigla potvrda o pozitivnom testu Grigora Dimitrova na koronavirus nakon čega su testirani i ostali igrači...

Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković potvrdio je za HRT kako su još trojica tenisača imala pozitivan test na koronavirus.

Vicković nije imenovao o kome se radi, a među njima nije Novak Đoković koji se odbio testirati već se odmah zaputio za Beograd gdje će donijeti odluku hoće li ipak biti testiran.

Đoković, kao i nitko iz njegovog tima, nije razvio nikakve simptome stoga je svjetski broj jedan odlučio kako može kalkulirati i pričekati s eventualnim testom.

Ostali igrači redom su bili podvrgnuti testiranju koje je bilo obavljeno odmah na stadionu u Zadru. N1 saznaje kako je među njima i Borna Ćorić.

Grigor Dimitrov je prvi igrač kod kojeg je otkrivena zaraza, a simptome je osjećao prvog dana turnira kada je igrao protiv Borne Ćorića. Dimitrov je osjetio slabost i bio je prisiljen čak i otkazati nastup u drugom meču protiv Peđe Krstina pa je umjesto njega uskočio Nino Serdarušić,

Preporuka je da se svi koji su bili u bliskom kontaku duljem od 10 minuta s tenisačem jave svom liječniku opće prakse te im se preporuča samoizolacija od 14 dana. Stanovnici Zadarske županije koji sumnjaju na zarazu neka se jave dežurnom epidemiologu na 098 332 765 i svom liječniku. Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije od danas će uvesti dodatnu telefonsku liniju i dodatne dežurne timove.

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!