Vodeni sportovi

Krenuli vaterpolisti: Solaris pregazio Mornara, Jadran slavio u Rijeci

Branimir Korać • srijeda, 24.06.2020.
Krenuli vaterpolisti: Solaris pregazio Mornara, Jadran slavio u Rijeci
Foto: Pixsell

Krenulo je doigravanje hrvatskog prvenstva za vaterpoliste. Već nakon prvih susreta Jadran iz Splita i Solaris zakoračili su prema polufinalu...

Vaterpolisti Jadrana iz Splita slavili su u Rijeci protiv Primorja 13:9. Splićani su u ovaj susret ušli kao veliki favoriti i nisu dopustili iznenađenje.

Igor Hinić može biti zadovoljan otporom koji su pružili njegovi igrači. Sredinom treće dionice još je bilo 7:7, nešto više od tri minute prije kraja gosti su vodili tek 9:8, a onda su s tri vezana gola igrači Jadrana riješili pitanje pobjednika.

Četiri pogotka kod gostiju postigao je Antonio Dužević, a po dva su dodali Ante Visković i Marin Delić. Kod domaćina po dva gola zabili su Tin Brubnjak, Sven Augusti, Lovro Paparić i Bojan Car.

Vrlo uvjerljiv bio je Solaris koji je pregazio u Šibeniku momčad Mornara s 14:5. Raspoloženi Šibenčani sjajno su otvorili utakmici i konstantno povećavali prednost do konačnih devet razlike.

Andrija Vlahović bio je najraspoloženiji s pet golova, a tri je dodao Roko Pelicarić. Kod gostiju dva gola postigao je Marin Ban.

Četvrtfinale PH:
Primorje - Jadran 9:13
Solaris - Mornar 14:5

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

Prvenstvo Hrvatske

četvrtfinale

Primorje EB9:13Jadran Split
Solaris14:5Mornar BS
Galeb4:23Jug AO
Jug AO20:5Galeb
POŠK4:21Mladost
Mladost15:4POŠK
Jadran Split14:10Primorje EB
Mornar BS9:11Solaris

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!