Vodeni sportovi

Galeb bez šansi, Jug sve riješio u prvom susretu

Matej Kačan • četvrtak, 25.06.2020.
Galeb bez šansi, Jug sve riješio u prvom susretu
Foto: Pixsell

Svoje obveze u prvoj utakmici četvrtfinala PH su odradili i makarski Galeb te dubrovački Jug. Galeb je u Gružu formalno bio domaćin, a uvjerljivo je poražen s visokih 23:4...

Nakon što su polufinale u prvim utakmicama četvrtfinala praktički osigurali Jadran i Solaris, isto je u svom Gružu učinio i Jug AO. Iako je u svom bazenu formalno bio gost, Jug je odigrao domaćinski i makarski Galeb nije imao šanse.

Već nakon prve dionice je bilo 7:1 za Dubrovčane, a prednost je kasnije samo rasla do konačnih 19 razlike za 23:4. Teret odgovornosti se ravnomjerno podijelio na više igrača pa su po tri pogotka zabili Luka Lozina, Danil Merkulov, Marko Žuvela, Paulo Obradović i Marin Tomasović.

Pogotke za Makarane su zabili Boris Popović s dva zgoditka te Ante Kuzmanić i Luka Vukić s po jednim. Uzvrat će se odigrati također u Gružu i tamo se očekuje da Jug i formalno riješi svaku dvojbu i plasira se u polufinale.

U petak se igra i zadnja iz kompleta prvih utakmica četvrtfinala, a snage će odmjeriti POŠK i Mladost, a nakon toga slijede uzvrati.

Vaterpolo, četvrtfinale PH:
Galeb - Jug 4:23

Prvenstvo Hrvatske

četvrtfinale

Primorje EB9:13Jadran Split
Solaris14:5Mornar BS
Galeb4:23Jug AO
Jug AO20:5Galeb
POŠK4:21Mladost
Mladost15:4POŠK
Jadran Split14:10Primorje EB
Mornar BS9:11Solaris

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!