Košarka

Baskonia i Barcelona poraženi prije polufinala

Matej Kačan • četvrtak, 25.06.2020.
Baskonia i Barcelona poraženi prije polufinala
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Posljednje, peto kolo skupine A španjolske ACB lige donijelo je poraze Baskonije i Barcelone, dvije momčadi koje su u zadnje susrete ušle s već osiguranim mjestom u polufinalu...

Prvo poluvrijeme i nešto slabije drugo ipak su bili dovoljni Joventutu za pobjedu nad Baskonijom u susretu koji rezultatski nije značio ništa. Baskonia je pobjedom nad Unicajom u produžetku osigurala svoje mjesto u polufinalu, dok je Joventut imao tek jednu pobjedu.

Zato su obje ekipe odigrale neopterećeno, ali ipak bez velike ljepote i napadačke rapsodije pa smo sve zajedno izbrojali tek 150 poena. Joventut je zahvaljujući dobroj drugoj dionici vodio s devet poena na poluvremenu, ali je na kraju morao čupati pobjedu i slaviti sa 76:74.

Kerem Kanter je s 18 vodio pobjednike, dok su po 11 dodali Arturs Zagars i Lopez-Arostegui. Kod Baskonije je 18 ubacio Achille Polonara, dok je 12 zabio Zoran Dragić.

Unicaja je furioznom trećom dionicom slomila Bilbao koji je ostao na jednoj pobjedi i dnu ljestvice, dok je momčad iz Malage 78:65 pobjedom došla do 3-2 omjera, ali zbog međusobnog skora i poraza od Baskonije završava svoje natjecanje.

Josh Adams je s 19 poena vodio Unicaju, a sa 16 ga je pratio Dario Brizuela. Kod Bilbaa je 14 ubacio Rousselle, a jedini dvoznamenkast uz njega je bio Ondrej Balvin s 11 poena.

Bez velikog motiva je igrala i Barcelona koja je Tenerifeu dozvolila 10 razlike na poluvremenu, da bi se uozbiljila i vratila u egal. No bilo je već kasno jer se Tenerife razmahao i više se nije dao slomiti te je u infarktnoj završnici slavio s minimalnih 87:86.

Lahaou Konate je s 18 poena vodio Tenerife do druge pobjede nakon uvodna tri poraza, a 16 je dodao Fran Guerra. 20 je kod Barcelone zabio Brandon Davies, dok je 16 zabio Kyle Kuric. Ante Tomić nije nastupio, kao ni Nikola Mirotić koji je također odmarao.

ACB liga završnica, 5. kolo:
Joventut - Baskonia 76:74
Unicaja - Bilbao 78:65
Barcelona - Tenerife 86:87

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!