Vodeni sportovi

Harkov gurnuo Mladost u finale, opet ćemo gledati klasik

Matej Kačan • subota, 04.07.2020.
Harkov gurnuo Mladost u finale, opet ćemo gledati klasik

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti ipak će dvokorakom u finale 1. HVL gdje ih čeka Jug. Mladostaši su u Splitu svladali Jadran s 11:10 te su nakon dvije neizvjesne utakmice ipak izborili finale...

Nakon novog dramatičnog dvoboja između Jadrana i Mladosti, ovog puta u Splitu, dobili smo i drugog finalista vaterpolo Prvenstva Hrvatske. Jug Adriatic osiguranju se u finalu pridružila Mladost koja je u uzvratu u Splitu slavila s 11:10.

Jadran je mnogo bolje počeo ovaj susret te je poveo s 2:0 i vodio je više od pola utakmice, a prva dva gola je zabio Ante Visković. Imao je Jadran i 3:1, ali Mladost vraća na 3:3 prije pogotka Butića za 4:3 vodstvo domaćina na poluvremenu.

Jadran bolje kreće i u treću dionicu i diže na 5:3, ali ostatak nakon 6:4 pripada Mladosti. Bukić i Ćuk su brzo okrenuli na 7:6, a do posljednjih minuta će se igrati u ritmu gol za gol pa se tri i pol minute do kraja rezultat 10:10.

Tad je gol zabio Konstantin Harkov koji je postavio i konačan rezultat i donio svojoj momčadi četvrto finale u nizu. Ćuk i Bukić su zabili po tri gola kod pobjednika, dok su dva zabili Harkov i Bowen. Kod poraženih je raspoložen bio Butić s četiri gola.

Finalna serija između dva najveća hrvatska kluba kreće 18. srpnja, a prvi se susret igra u Gružu. Finale se igra na tri pobjede.

Vaterpolo PH, polufinale:
Jadran - Mladost 10:11

FOTO: Lukša Marotti

Prvenstvo Hrvatske

polufinale

Jug AO17:6Solaris
Mladost13:12Jadran Split
Solaris6:16Jug AO
Jadran Split10:11Mladost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!