Nogomet

Celje preuzelo vrh kolo prije kraja, odluka o prvaku u međusobnom ogledu s Olimpijom

Matej Kačan • nedjelja, 19.07.2020.
Celje preuzelo vrh kolo prije kraja, odluka o prvaku u međusobnom ogledu s Olimpijom
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Borba za prvaka u slovenskoj Prvoj ligi ulazi u svoju dramatičnu završnicu samo kolo prije kraja. Olimpija je kod kuće kiksala i izgubila od Tabora, a to je iskoristilo Celje koje je pobjedom skočilo na vrh...

Ni nakon predzadnjeg kola slovenske Prve lige borba za prvaka nije ni blizu riješenoj. No mnogo bolje dionice prije zadnjeg kola ima momčad Celja koja je u gostima svladala Rudar. Završilo je 2:0, a Celje je u petoj minuti u vodstvo doveo hrvatski napadač Ivan Božić.

Povisio je Kerin u 25. te tim slavljem Celje ima 68 bodova i na vrhu je ljestvice s dva više od Olimpije koja je upisala drugi poraz u zadnja tri susreta te je prosula prednost koju je izgradila nakon početnog elana boljih rezultata pod Dinom Skenderom.

Olimpiju je u gostima svladao Tabor iz Sežane koji je poveo s 2:0 preko Kouaoa u 18. i Stevanovića u 63. minuti, a domaća je momčad stigla tek smanjiti u 69. preko Elsnika.

Sve će se zato riješiti direktnim dvobojem ove dvije ekipe u posljednjem kolu gdje će Celje biti domaćin Olimpiji. "Zmajčekima" igra samo pobjeda, dok Celje može do titule doći i remijem kod kuće.

Ako Celje slavi protiv Olimpije, svojom pobjedom kod Aluminija bi drugo mjesto mogli dohvatiti Sergej Jakirović i njegov Maribor. Maribor je svladao Domžale s 2:1 golovima Derviševića i Kronavetera, dok je jedini pogodak za goste djelo Jakupovića.

Slovenija, Prva liga, 35. kolo:
Maribor - Domžale 2:1
Olimpija - Tabor Sežana 1:2
Rudar - Celje 0:2

FOTO: Duško Marušić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!