Tenis

Talijanke radile iznenađenja na domaćem terenu u Palermu

Matej Kačan • ponedjeljak, 03.08.2020.
Talijanke radile iznenađenja na domaćem terenu u Palermu

Vrhunski tenis se vratio prvim kolom WTA turnira u Palermu, a najveća iznenađenja ponedjeljka popodne i predvečer su napravile domaće predstavnice Errani i Cocciaretto...

Nakon što je svoje obveze u Palermu uspješno odradila Donna Vekić, na teren su izašle Laura Siegemund i Irina Begu. Njemačka je predstavnica opravdala status favoritkinje te je s 2:0 u setovima svladala rumunjsku tenisačicu.

U meču drhtavih servisa se 65. igračica svijeta bolje snašla pa sa 6:3 i 6:4 ide dalje i čeka bolju iz meča četvrte nositeljice Kontaveit i Tig. Nakon poduže pauze je očito mjesto na WTA ljestvici manja prednost i manje znači, a to su dokazale domaće predstavnice.

Vruć zrak u Palermu je jako dobro pasao Sari Errani i Elisabetti Cocciaretto. One su iskoristile hrđu na formu svojih protivnica iz Top 100 pa su pobjedama napravile dva najveća iznenađenja dana.

Svakako je veće ono Cocciaretto koja je sa 156. mjesta na ljestvici svladala Polonu Hercog i to s čistih 2:0 u setovima. Prvi je išao u tie-breka gdje je Talijanka bila uvjerljiva sa 7:1, dok je drugi riješen sa 6:3.

Errani je svladala Rumunjku Soranu Cirsteu koja se furiozno vratila u drugom setu sa 6:1 te se činilo da će preokrenuti meč, ali je Talijanka u posljednjem setu napravila break u desetoj igri te je pobijedila sa 6:4.

Najzvučniji meč je bio onaj osme nositeljice Ekaterine Aleksandrove i još jednog poznatog lica, Francuskinje Kristine Mladenović. Ruskinja je prvi set izgubila sa 7:5, ali je do kraja Mladenović uspjela osvojiti tek gem pa Aleksandrova svoje obveze ispunjava s uvjerljivih 6:0 i 6:1.

Prva polovica prvog kola još traje i trebala bi ići duboko u noć, a u utorak se igra drugi dio ždrijeba gdje bi prva nositeljica Petra Martić trebala na teren protiv Belgijke Van Uytvanck oko 17:30.

WTA Palermo, 1. kolo:
Laura Siegemund (NJE) - Irina Begu (RUM) 6:3, 6:4
Sara Errani (ITA) - Sorana Cirstea (RUM) 7:5, 1:6, 6:4
Polona Hercog (SLO) - Elisabetta Cocciaretto (ITA) 6:7, 3:6
Ekaterina Aleksandrova (RUS, 8) - Kristina Mladenović (FRA) 5:7, 6:0, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!