Tenis

Novo iznenađenje za Talijanke nakon igre breakova, treća nositeljica ispala s turnira

Matej Kačan • utorak, 04.08.2020.
Novo iznenađenje za Talijanke nakon igre breakova, treća nositeljica ispala s turnira

I tri kasnija meča u ponedjeljak u sklopu prvog kola WTA turnira u Palermu su donijela neka nova iznenađenja. Tako je već u prvom kolu svoj nastup završila treća nositeljica Maria Sakkari...

Već prvog dana WTA turnira u Palermu svoj je nastup završila treća nositeljica i 20. tenisačica svijeta, Grkinja Maria Sakkari. Nju je s breakom na početku svakog seta iznenadila Kristina Pliškova.

Čehinja je u prvoj igri svakog seta oduzela servis Grkinji te je s urednih 6:4 i 6:4 te prednosti zadržala za slavlje u sat i pol vremena igre i plasman u drugo kolo. Tamo će igrati protiv domaće predstavnice Errani koja je ranije iznenađujuće izbacila Rumunjku Cirsteu.

Još jedno pozitivno iznenađenje za Talijanke na domaćem terenu je u više od tri sata tenisa upisala Jasmine Paolini. 95. igračica svijeta je nakon prvog seta gubila s 1:0 od Darije Kasatkine nakon 7:5, ali je izjednačila sa 6:4 u maratonskom drugom setu koji je trajao sat i 14 minuta.

Specifičnost drugog seta je ta da je od deset gameova čak devet završilo breakom, a presudio je onaj pri 3:3 u kojem je Paolini zadržala svoj servis usprkos čak dvije break lopte za Ruskinju.

I u trećem setu gledamo istu pjesmu i opet Paolini osvaja jedinu igru na svom servisu, ovaj put za 5:4 nakon osam oduzimanja servisa s obje strane te je 18. breakom u druga dva seta pobijedila sa 6:4.

U drugo kolo ide i sedma nositeljica, Ukrajinka Dajana Jastremska koja je s 2:0 svladala Saru Sorribes Tormo. 25. igračica svijeta je bila poprilično sigurna u sat i 45 minuta igre sa 6:3 i 6:4 te u drugom kolu čeka svoju protivnicu.

WTA Palermo, 1. kolo:
Jasmine Paolini (ITA) - Daria Kasatkina (RUS) 5:7, 6:4, 6:4
Dajana Jastremska (UKR, 7) - Sara Sorribes Tormo (ŠPA) 6:3, 6:3
Kristina Pliškova (ČEŠ) - Maria Sakkari (GRE, 3) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!