Nogomet

Bayer i Sevilla osigurali svoje mjesto u četvrtfinalu

Matej Kačan • četvrtak, 06.08.2020.
Bayer i Sevilla osigurali svoje mjesto u četvrtfinalu

U prva dva susreta Europske lige u četvrtak su uspješniji bili papirnati favoriti, a hrvatski su nogometaši upisali poraze. Bayer Leverkusen je obranio 3:1 te je prošao u četvrtfinale, a isto je 2:0 pobjedom učinila i Sevilla...

Još od visoke 3:1 pobjede u Škotskoj netom prije korona pauze se znalo da je prolazak Bayer Leverkusena u četvrtfinale Europske lige samo formalnost koja ovisi samo o tome hoće li se uzvrat i nastavak natjecanja ikad odigrati. Do njega je ipak došlo i sad možemo i službeno kazati da je Leverkusen među osam ekipa Europske lige.

Na svom stadionu je momčad Petera Bosza u potpunosti nadigrala Škote pod vodstvom Stevena Gerrarda te im je dozvolila tek pokoji izlazak na suparničku polovicu. S druge je strane stalno sijevalo pred golom gostiju, ali se i promašivalo.

U promašajima je prednjačio Kai Havertz koji je na odlasku iz kluba, ali ipak ispunjava sve obveze, a mladi je Nijemac imao čak tri zicera koja nije realizirao. Najbliže je bio već u 17. minuti kad je iz odbijanca iz blizine pogodio prečku.

Leverkusen je ipak došao do tog jednog potrebnog pogotka za potpuni mir, a strijelac je Moussa Diaby koji je mirno pogodio pod rašlje iz blizine u 51. minuti nakon sjajne duge lopte u prostor Aranguiza.

U tom trenutku to znači da Rangersima treba tri gola u 40 minuta, a to se jasno nije dogodilo. Nisu Škoti dali nijedan i ekspresno se nakon pauze opraštaju od svojih europskih obveza. Borna Barišić je odradio svih 90 minuta na lijevom boku Škota, dok je Nikola Katić ozlijeđen.

U drugom susretu su snage odmjerili Sevilla i Roma koji prije pauze nisu stigli odigrati ni prvi susret. Zato je sad u Duisburgu odigran jedan susret vrijedan četvrtfinala koji je vrlo sigurno odradila španjolska momčad.

Dva gola u prvom dijelu bila su dosta da Roma izgubi sve šanse za preokret, a moglo je biti i 3:0 da nije poništen Koundeov gol u 74. Kounde nije imao sreće ni u 13. kad je pogodio prečku glavom, ali neće proći dugo do vodstva Seville.

Sergio Regulion je sjajnim solo prodorom došao do sedam metara te je dobrim udarcem svladao Rominog golmana za 1:0, a do poluvremena je već i 2:0. U 44. je strijelac En Nesyri nakon što je Ocampos obavio ogroman dio posla u tranziciji i ostavio Marokancu da pogodi praznu mrežu.

Trener Rome Fonseca nije mnogo mijenjao, a u takvoj je postavci Nikola Kalinić ostao na klupi rimske momčadi koja se oprašta od europskih natjecanja i završava svoju sezonu.

Europska liga, osmina finala:
Bayer Leverkusen - Rangers 1:0
Sevilla - Roma 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!