Tenis

Petra Martić nakon velike borbe do tijesne pobjede i polufinala turnira u Palermu

Branimir Korać • petak, 07.08.2020.
Petra Martić nakon velike borbe do tijesne pobjede i polufinala turnira u Palermu

Petra Martić odigrala je još jedan dobar meč i plasirala se u polufinale turnira u Palermu. Martić je slavila u dva seta sa 7:6, 7:6...

Jako dobar posao napravila je Petra Martić ovog tjedna u Palermu. Stigla je do polufinala, a u četvrtfinalu je uz dosta muke svladala Bjeloruskinju Aliaksandru Sasnovič.

Martić je i u prošlom dvoboju protiv Sasnovič bila uspješna, prije dvije i pol godine u Budimpešti je slavila u tri seta, a niša lakše nije bilo niti ovdje u Palermu. Taj meč u Budimpešti bio je čak i kraći iako je igran u tri seta, ovdje je Petra slavila s dva puta po 7:6 nakon dva sata i 20 minuta igre.

U prvom setu Sasnovič je prva došla do breaka i povela s 5:4, imala je servis za set, ali Martić se spasila. Kod 6:5 Petra je propustila jednu set loptu i odluka je pala u tie-breaku. Tamo je Martić bila bolja i sa 7:5 došla do seta.

U drugom setu Petra je odlično krenula i brzo došla do dvostrukog breaka te povela s 4:1. Sasnovič je vratila jedan servis, zatim je Martić propustila tri meč lopte i Bjeloruskinja se potpuno vratila. I tu je odluka pala u tie-breaku, ponovno je Petra dominirala i sa 7:3 prošla u polufinale.

Martić će u polufinalu igrati protiv bolje iz meča između Anet Kontaveit i Elisabette Cocciaretto.

WTA Palermo, letvrtfinale:
Petra Martić (Hrvatska, 1) - Aliaksandra Sasnovič (Bjelorusija) 7:6(5), 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!