Tenis

Fiona Ferro iznenadila Kontaveit i osvojila Palermo

Matej Kačan • nedjelja, 09.08.2020.
Fiona Ferro iznenadila Kontaveit i osvojila Palermo

Pobjednica WTA turnira u Palermu na povratku vrhunskog tenisa u ženskoj konkurenciji je iznenađujuće Francuskinja Fiona Ferro koja je u finalu iznenadila Anett Kontaveit...

Bilo je prikladno da tjedan prepun iznenađenja u Palermu završi još jednim za kraj. U finalu WTA turnira na povratku vrhunskog tenisa su se srele Estonka Anett Kontaveit i Francuskinja Fiona Ferro.

Kontaveit je bila favoritkinja kao 22. igračica svijeta i četvrta nositeljica koja je u polufinalu svladala i prvu nositeljicu Petru Martić, ali je Francuskinja imala u sebi snage za još jedno iznenađenje i pobjedu za svoj drugi turnir u karijeri.

23-godišnja Francuskinja je već u prvom gemu susreta oduzela servis Kontaveit, a onda je na svom servisu obranila dvije break lopte, sačuvala prednost i novim oduzimanjem servisa za 5:2 lagano riješila prvi set za 6:2 bez previše stresova, ali uz maratonski osmi gem u kojem joj je trebalo čak šest set lopti za 1-0.

U drugi set je bolje krenula Kontaveit koja je oduzela servis Ferro i povela s 2:0 pa se činilo da se četvrta nositeljica vratila u meč, ali slijedi novi šok i izjednačenje na 2:2. Uspjela je Estonka u još jednom breaku za 5:3 i servirala je za set.

No i tu slijedi novi šok jer Ferro odmah vraća istom mjerom za 5:4, a onda čini novi break za 6:5 i svojim servisom brani tu prednost te osvaja turnir nakon druge meč lopte.

Ženska karavana ne staje jer je već na rasporedu WTA turnir u Pragu na kojem ćemo također gledati Martić, a kvalifikacije za glavni ždrijeb su već krenule.

WTA Palermo, finale:
Anett Kontaveit (EST, 4) - Fiona Ferro (FRA) 2:6, 5:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!