Košarka

Heat zaustavio Warrena i glatko slavio, Kuzma u zadnjoj sekundi za pobjedu Lakersa

Branimir Korać • utorak, 11.08.2020.
Heat zaustavio Warrena i glatko slavio, Kuzma u zadnjoj sekundi za pobjedu Lakersa

U još tri noćas odigrana susreta u NBA ligi, Heat, Raptors i Lakers upisali su po pobjedu. Najneizvjesnije je bilo u dvoboju između Lakersa i Nuggetsa koji je odlučio Kyle Kuzma tricom u zadnjoj sekundi...

Miami Heat i Indiana Pacersi našli su se u međusobnoj borbi za četvrto mjesto, a uspješniji je bio Heat koji je visoko slavio sa 114:92. Faktor X Pacersa u Orlandu ovaj put nije funkcionirao, TJ Warren je zaustavljen i spušten na samo 12 poena. Potvrdilo se da kada je Warren raspoložen, Pacersi pobjeđuju, u protivnom glatko gube.

Indiana je u Orlandu na omjeru 4-2, sve četiri pobjede ostvarila je kada je Warren otišao iznad 30 poena, a oba poraza stigla su kada je završio ispod 20 poena. Ovdje je Indiana izdržala jedno poluvrijeme, ali u drugom dijelu potpuno je Miami nadigrao Pacerse i u konačnici visoko slavio.

Jimmy Butler predvodio ga je s 19 poena, 11 skokova i pet asistencija, a Derrick Jones dodao je 18 poena i pet skokova. Kod Indiane Victor Oladipo ubacio je 14 poena uz pet skokova dok su po 12 dodali Warren (pet skokova) i Malcolm Brogdon (osam skokova, šest asistencija).

Milwaukee Bucksi poraženi su od Toronto Raptorsa sa 114:106 u susretu u kojem su i jedni i drugi bili oslabljeni. Bucksi bez Giannisa Antetokounmpa, a Raptorsi bez Kylea Lowryja, Sergea Ibake i Freda VanVleeta, izostao je onaj veliki okršaj, nije tu bilo one tenzije, što je i razumljivo s obzirom da su Bucksi osigurali jedinicu, a Raptorsi dvicu.

Mike Budenholzer nikako nije zadovoljan prezentacijama Bucksa u bubbleu, na omjeru su 2-4, a posebno apostrofira lošu igru u obrani. "Najviše me brine što nema truda i prave igre u obrani, tu nismo svoji i ne radimo ono što bi trebali na tom dijelu terena."

Ovdje su Raptorse predvodili Chris Boucher s 25 poena i 11 skokova, Matt Thomas s 22 poena i Norman Powell s 21 poenom i osam skokova. Kod poraženih Kyle Korver ubacio je 19 poena (5/6 trica), a Khris Middleton 17.

Tricom Kylea Kuzme u zadnjoj sekundi Lakersi su upisali pobjedu protiv Denver Nuggetsa sa 124:121. Lakersi su više željeli tu pobjedu, igrali u završnici s najjačim snagama dok su Nuggetsi odmarali igrače, ali svejedno se hrabro držali.

Imali su i oni svoje prilike, 20 sekundi prije kraja Monta Morris je ubacio samo jedno slobodno bacanje, nakon toga je LeBron James bio neprecizan da bi PJ Dozier također ubacio samo jedno bacanje. U zadnji napad Lakersi su ušli sa 121:121 umjesto minusa, a Kuzma je ipak pod manjim pritiskom ubacio za pobjedu.

James je susret završio s 29 poena (5/11 trica) i 11 asistencija, Anthony Davis dodao je 27 poena, šest skokova i pet asistencija, a Kuzma je upisao 25 poena i šest skokova. Kod Nuggetsa Dozier je ubacio 18 poena, a Michael Porter 15.

NBA:
Miami Heat - Indiana Pacers 114:92
Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 106:114
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 124:121

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!