Nogomet

Šahtar potopio Basel, Sevilla svladala Wolvese

Jan Šneler • utorak, 11.08.2020.
Šahtar potopio Basel, Sevilla svladala Wolvese

Poznati su svi polufinalisti Europske lige, a u današnjim susretima do prolaza među četiri najbolje momčadi došli su Šahtar i Sevilla...

U Duisburgu i Gelsenkirchenu odigrane su četvrtfinale utakmice Europske lige i plasman među četiri najbolje momčadi izborili su Šahtar i Sevilla. Ukrajinci su dominantnom predstavom svladali Basel, dok je Sevilla u posljednjim minutama došla do slavlja protiv Wolvesa.

Šahtar - Basel 4:1

Šahtar je potpuno zasluženo došao do slavlja. Od prvih minuta Ukrajinci su bili uvjerljiviji, a već od druge minute došli su do vodstva. Nakon udarca iz kuta sjajno je u petercu reagirao Junior Moraes i pogodio za 1:0.

Svega dvadeset minuta kasnije, kontra Šahtara završava novim pogotkom. Uz malo sreće udarac Taisona pronašao je put do mreže i Šahtar je imao velikih 2:0. Premda je Basel nešto i pokušavao u prvom dijelu, Ukrajinci su bili puno bolji.

Iz svih pozicija su pokušavali, posebno su aktivni bili Marlos i Taison te isključivo dobrim reakcijama Đorđe Nikolića Basel nije gubio s više pogodaka razlike.

U nastavku susreta jednako dobar Šahtar, ali u 63. minuti Basel traži kazneni udarac. VAR je pregledavao snimku, no nije Michael Oliver pokazao na bijelu točku. Ipak, engleski sudac s pravom je desetak minuta kasnije svirao jedanaesterac za Šahtar.

Alan Patrick precizno je pogodio za 3:0 čime je bilo jasno da neizvjesnosti više nema. U samoj završnici vidjeli smo još dva pogotka. Dodo je pogodio u 90. minuti za 4:0, a počasni pogodak za Basel postigao je Ricky van Wolfswinkel u sudačkoj nadoknadi.

Shakhtar Donetsk - FC Basel Rezultati uživo

Sevilla - Wolves 1:0

U susretu Wolvesa i Seville nije bilo toliko uzbuđenja premda je španjolska momčad bila bolja tijekom svih 90 minuta i na kraju zasluženo slavila. Sve je dobro počelo za Wolvese, Adama Traore fenomenalno je pretrčao gotovo cijeli teren te je srušen u kaznenom prostoru.

Udarcu s bijele točke pristupio je Raul Jimenez, no njegov udarac bio je katastrofalan i vratar Seville lakoćom ga je obranio. Osim te situacije, Wolvesi gotovo da više nisu ni imali prilika.

Sevilla je preuzela sve konce u ruke i kontinuirano pritiskala. Dobre prilike su kreirali Španjolci, ali nikako nisu uspijevali doći do pogotka. Na kraju, u 88. minuti došli su do gola i to nakon greške obrane Wolvesa.

Prilikom jednog centaršuta, Lucas Ocampos ostao je nečuvan na skoku i glavom je lijepo matirao Rui Patricija te donio vrijednu pobjedu Sevilli.

Današnjim susretima, Europska liga ušla je u završnu fazu. Za pet dana slijedi prvi polufinalni ogled u Kölnu između Seville i Manchester Uniteda, a dan kasnije drugo polufinale u Düsseldorfu odigrat će Inter i Šahtar. Finale će biti za 10 dana u Kölnu.

Wolverhampton - Sevilla Rezultati uživo

Europska liga, četvrtfinale:
Šahtar - Basel 4:1
Wolves - Sevilla 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!