Košarka

Veliki posao u Ciboni: 'Dat ćemo svima šansu za igru'

Sportnet, Matej Kačan • srijeda, 12.08.2020.
Veliki posao u Ciboni: 'Dat ćemo svima šansu za igru'
Foto: Pixsell

Cibona se priprema za novu sezonu nakon fantastičnog posla kojeg je odradila u ljetnom prijelaznom roku, a pripreme su došle do drugog tjedna tj. osmog dana od početka treninga...

Košarkaši Cibone ušli su u drugi tjedan priprema za nadolazeću sezonu, iza njih je osmi dan od kako su počeli s treninzima. Svi su igrači na broju, čeka se još dolazak startnog playa, 32 -godišnjeg iskusnog Amerikanca Ronalda Moorea koji je proteklu sezonu proveo u francuskom Pau Orthezu, a koji još čeka da dobije novu putovnicu pa da može doći u Hrvatsku.

Klub je u ljetnom prijelaznom roku napravio posao desetljeća. Doveli su atomskog reprezentativca Matea Drežnjaka iz Širokog i Tonija Nakića iz Šibenika. Roko Rogić ipak nije došao. Rogić je bio je jedan od najtraženijih igrača ovoljetnog prijelaznog roka košarkaša u Hrvatskoj, ali je na kraju zagrebački play prelomio i potpisao za njemački Mitteldeutscher, klub koji je zaključio sezonu u Bundesligi na pretposljednjem mjestu.

Pozicija playa je posebno osjetljiva i Cibona tu nije smjela pogriješiti, jer je u tom slučaju sve ono dobro što su napravili do ovog trenutka moglo samo tako pasti u vodu, jer se na njoj kreira igra, ona je ta koja dirigira svime na parketu, ali u klubu su na toj poziciji na kraju također odradili dobar posao.

Prvoj momčadi priključen je Danko Branković, dugogodišnji juniorski kapetan Cibone, osvajač juniorske ABA lige i prvenstva Hrvatske, a odlučeno je da će i mladi Lovro Gnjidić do kraja sezone konkurirati za prvi sastav. On će se pokušati izboriti za svoje mjesto u prvoj momčadi i što bolji status. I stručni stožer dobio je ogromno pojačanje u Jurici Šangi.

Sve u svemu, roster je zasad zatvoren, ali kako nam je to kazao trener Velić, ostavljen je prostor u slučaju nenadanih situacija, ozljeda, pa da se onda reagira pravovremeno. Takva Cibona ima smisla, ali pitanje je što će takva Cibona u sljedećoj sezoni igrati. Za sada je sigurno kako će krenuti u HT Premijer ligu, sve ostalo je pod velikim upitnikom.

"Ovo je sad uobičajeni ritam priprema gdje imamo sve igrače na okupu, osim Moorea koji stiže ovog tjedna. Teško je, prvi tjedan je iza nas. Momci su radišni, ozbiljni. Nije bilo nikakvih problema, nemamo nikakvih ozljeda, tako da ide sve svojim tokom. Imamo sasvim dovoljno vremena do početka sezone da se dobro spremimo i da budemo pravi onda kad bude najpotrebnije. Kad to kažem, ne mislim samo na početak sezone, mi čitavu godinu moramo raditi jako, tako da budemo najspremniji i najbolji u finišu sezone, odnosno u trenucima kad se dijele trofeji" kazao je Velić za net.hr.

Toni Nakić velik je dobitak za Cibonu. Momak koji je prošle sezone u dresu Šibenke ubacivao 15,7 poena, imao 3,9 skoka i dijelio 3,3 asista po utakmici u HT premijer ligi, konačno je zaigrao za bivšeg dvostrukog prvaka Europe. U jednom trenutku činilo se kako će 21-godišnje 203 cm visoko krilo završiti u Zadru, ali otišao je put Zagreba, u klub u koji je želio doći.

"Cijelo vrijeme je bila priča da me Zadar želi dovesti. I oni su krenuli prvi u pregovore sa mnom. Praktički su se bili dogovorili svi uvjeti, međutim Šibenik na kraju nije bio zadovoljan njihovom ponudom, odnosno nisu davali odštetu koju su u Šibenki tražili. I onda je bilo nećkanje, hoće li ponuditi više ili ne, međutim u međuvremenu je nazvao trener Velić i pitao me želim li doći u Cibonu. Odmah sam rekao da želim, jer sam htio i prošle godine isto tako doći, ali zbog pregovora s klubom nije uspjelo. I nakon tjedan dana od tog razgovora mene zove direktor Šibenke i kaže mi smo se sve dogovorili, ti dogovori svoje i možeš ići sljedeći dan, bez ikakvih problema. Svoj sam dio dogovorio i potpisao za Cibonu", kazao je Nakić.

Cijelu reportažu o Ciboni i velikom obavljenom poslu pročitajte na net.hr.

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!