Nogomet

Dambrauskas: 'Ne gubiti lopte, ne smijemo im ostavljati prostor'

Matej Kačan • petak, 14.08.2020.
Dambrauskas: 'Ne gubiti lopte, ne smijemo im ostavljati prostor'
Foto: Pixsell

Trener Gorice Valdas Dambrauskas je na konferenciji za medije najavio susret njegove ekipe protiv Varaždina kojim se otvara nova sezona u HT Prvoj ligi...

Novu sezonu HT Prve lige će u petak otvoriti Gorica i Varaždin. Dvije su to ekipe koje su prošlu sezonu završile u pozitivnom tonu, a ostaje za vidjeti je li što od toga preživjelo pauzu i kratke pripreme. Susret je najavio trener Gorice Valdas Dambrauskas.

"Nismo imali mnogo vremena, okupili smo se nakon kratkog odmora u ovim izazovnim vremenima za svaki klub na svijetu, ne samo u Hrvatskoj. I mi se moramo adaptirati na sve to i prilagoditi svoje treninge. Mislim da imamo dobru i pozitivnu atmosferu i da smo uzbuđeni zbog utakmice", započeo je Dambrauskas.

Njegova je momčad igrala utakmice županijskog Kupa u kojem je bilo nekih problema, ali to je dobar test da se točno vidi gdje je ekipa nakon kratke pauze, ali i mnogih promjena koje su zahvatile sastav.

"Igrali smo protiv niželigaša, ali su nam otežali život. Bilo nam je bitno doći do finala i tkao izboriti nastup u Kupu Hrvatske i iduće sezone. Ostvarili smo prvi cilj i sad se moramo koncentrirati na prvi idući susret. Varaždin je prošlu sezonu zaključio u sjajnoj formi, možda i najboljoj od svih klubova u ligi. Ostvarili su puno pozitivnih rezultata i protiv najboljih ekipa u Hrvatskoj. Jasan je njihov stil igre, koncentrirani su na obranu, traže prilike u kontranapadima. Imaju dobre igrače za takav nogomet, a priznanje ide i njihovom treneru Toplaku, koji ih koristi na pravi način."

Varaždin je u prošlom susretu ranio Goricu iz tek nekoliko šansi, Toplakova je momčad ubojit iz tranzicije i zato je za Goricu jako važno ne gubiti lopte u opasnim zonama i zatvarati prostore.

"Moramo biti koncentrirani, ne smijemo im ostavljati prostora, ne smijemo gubiti lopte i tako im stvarati prilike za kontre. U posljednjoj utakmici smo izgubili od njih, ali mislim kako smo zaslužili više. Nismo iskoristili svoje prilike, a dobili smo gol iz penala kojeg je teško objasniti i izgubili smo. Nismo bili zadovoljni rezultatom, ali smo znali kako smo odigrali za nešto više. Znamo kako oni igraju, znamo kako mi želimo stvoriti svoje prigode i to ćemo pokušati ponovno napraviti. Momci su naporno trenirali ovaj tjedan, očekujem puno pozitivnih stvari i ulazimo u dvoboj razmišljajući kako se iz Varaždina vratiti s tri boda", ocijenio je Dambrauskas.

Sastav Gorice su zahvatile neke promjene pa je klub napustila nekolicina igrača, a dovedena su i dva pojačanja. No Dambrauskas je natuknuo da su igrači koji su otišli ionako bili višak i ekipa je točno onakva kakvu su htjeli.

"Zadržali smo igrače koje smo željeli zadržati, jezgra momčadi je snažna i sad samo pridodajemo igrače. Nova dva igrača, branič Doka i ofenzivac Mitrović, dobro se uklapaju u naš stil igre. Obojica imaju jako lijepu budućnost u Gorici."

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!