Nogomet

Prvo pretkolo LP: Tomasov strijelac i asistent u teškom porazu, Ozobić asistirao u visokoj pobjedi

Branimir Korać • srijeda, 19.08.2020.
Prvo pretkolo LP: Tomasov strijelac i asistent u teškom porazu, Ozobić asistirao u visokoj pobjedi
Foto: Pixsell

Odigrani su susreti prvog pretkola Lige prvaka i iznenađenja nije bilo. Favoriti su uspješno preskočili prve prepreke...

Puno više muke nego što se očekivalo imala je Legia protiv čvrstog Linfielda iz Sjeverne Irske. Slavila je tek s 1:0 i to kasnim golom koji je postignut u 82. minuti susreta. Strijelac je bio Kante i to s igračem više nakon đšto je u 75. minuti Millar zaradio drugi žuti karton.

Svih 90 minuta odradio je Domagoj Antolić, službeno najbolji vezni igrač poljske lige u prošloj sezoni.

Makedonski prvak Sileks teško je stradao u gostima kod Qarabaga koji je slavio s 4:0. Glatka pobjeda sastava iz Azerbajdžana u koju je velik doprinos dao i hrvatski internacionalac Filip Ozobić.

Ozobić je odradio svih 90 minuta, a u 11. minuti je krasno proigrao Romera koji ulazi u 16 metara i zabija za vodstvo. Drugu asistenciju ubilježio je u 80. minuti za konačnih 4:0 kada je ponovno dao taj zadnji pas i pronašao Emrelija koji je lakoćom zabio.

Crvena zvezda imala je tek zagrijavanje protiv gibraltarskog prvaka Europe i razbila ga je s 5:0. Očekivano visoka pobjeda Beograđana kojima se otvorilo u 35. minuti i nakon toga Europa je tonula sve dublje.

Hat-trick upisao je bivši igrač Olympiakosa Ben El Fardou kojeg se sjećamo iz okršaja s Dinamom, a dva pogotka postigao je Matija Ivanić.

Čak devet golova viđeno je u Brestu gdje je domaći Dinamo neočekivano glatko slavio protiv Astane. Odnio je pobjedu 6:3 uz po dva gola Gordejčuka i Dialla te dvije asistencije bivšeg igrača Hajduka Artema Milevskog. Marin Tomasov u 45. minuti smanjio je na 4:1 lijepim udarcem s više od 20 metara. Odradio je svih 90 minuta i upisao i dvije asistencije dok je punu minutažu iamo i Luka Šimunović.

Celtic je bio najuvjerljiviji i pregazio je Reykjavik sa 6:0. Sve je bilo riješeno već u prvom dijelu kada su Škoti vodili s 3:0 golovima Elyounoussija i Julliena te autogolom Adalsteinssona. U drugom dijelu priču su zaključili Taylor, Edouard i Elyounoussi.

Liga prvaka, prvo pretkolo:
Legia - Linfield 1:0
Qarabag - Sileks 4:0
Crvena zvezda - Europa 5:0
Dinamo Brest - Astana 6:3
Celtic - Reykjavik 6:0

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!