Nogomet

Rudi Garcia: 'Razočarani smo, da smo mi poveli, bila bi to sasvim druga utakmica'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 20.08.2020.
Rudi Garcia: 'Razočarani smo, da smo mi poveli, bila bi to sasvim druga utakmica'

Bayern je uspješno odradio posao i eliminirao je Lyon iz Lige prvaka. Svladao ga je s 3:0 iako su Francuzi u početku bili dosta opasniji.

Lyon nije uspio doći do novog iznenađenja. Bayern je ipak bio puno oprezniji od Juventusa i Manchester Cityja te je slavio s 3:0. Trener Lyona Rudi Garcia bio je razočaran nakon susreta.

"Jako smo razočarani, postoje stvari koje nam nisu išle u prilog. Trebali smo voditi od rane faze susreta i umjesto da se to dogodilo, oni su iz prve prilike preko Gnabryja poveli. Da smo mi poveli, bila bi to posve drugačija utakmica. U drugom poluvremenu imali smo isto tako jedan na jedan Ekambija s Neuerom i da smo tu smanjili na 2:1, imali bi se čemu nadati. Konačan rezultat ne otkriva kakva je to utakmica bila. Ponosan sam na svoje igrače, na svemu što smo pružili našim navijačima na ovom putu", kaže Garcia.

Lyon se vrlo brzo mora prebaciti u realnost jer već ovog vikenda počinje nova sezona u Francuskoj.

"Moramo ovo što prije zaboraviti i okrenuti se novoj sezoni. Ne igramo Europu i moramo pronaći način kako doći do Lige prvaka. Nije lako nakon ovakvog puta u Ligi prvaka okrenuti se francuskoj ligi, ali zajedno sa stručnim stožerom moram pronaći način kako ponovno mobilizirati igrače."

Nastup na Final 8 u Lisabonu, Lyon će pokušati iskoristiti za borbu protiv PSG-a u francuskom prvenstvu.

"Igrači moraju to iskoristiti i okrenuti u svoju korist. Kada smo ujedinjeni i dajemo sve od sebe kao momčad te kada pokazujemo pravi karakter, sposobni smo za sve. To se vidjelo jako dobro ove sezone. Bit će izazovno i na tržištu jer su sada naši bili pod svjetlima reflektora. Međutim meni nije trebao ovaj turnir da shvatim kako dobre igrače imam."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!