Nogomet

Talijan sudi finale Lige prvaka

Matej Kačan • četvrtak, 20.08.2020.
Talijan sudi finale Lige prvaka
Foto: Pixsell

UEFA je odredila čovjeka zaduženog za dijeljenje pravde u nedjeljnom finalu Lige prvaka. Bayernu i PSG-u će suditi 44-godišnji Talijan Daniele Orsato...

Određena je sudačka postava za finale Lige prvaka koje će se odigrati u nedjelju u Lisabonu. PSG-u i Bayernu će pravdu u nedjelju dijeliti 44-godišnji Talijan Daniele Orsato kojem će ovo biti prvo finale elitnog klupskog natjecanja.

Orsato je Fifin sudac od 2010, a od 2012. sudi utakmice Lige prvaka. Ove je sezone imao pet nastupa u elitnom natjecanju, a sudio je i prvi susret Real Madrida i Manchester Cityja prije koronavirusa. Posljednji su mu nastupi oni u Europskoj ligi.

Tako je sudio susret Seville i Wolverhamptona te Kopenhagena i Bašakšehira i u tim je utakmicama sudio penale, kao i u susretu Serie A između Juventusa i Lazija. Vrlo je lak na obaraču pa ove sezone u Ligi prvaka dijeli čak 6.60 žutih kartona po susretu.

Prošle je sezone u finalu Europske lige bio četvrti sudac, a bio je VAR sudac na SP 2018. u susretu Hrvatske i Danske. Njemu će pomoćnici biti sunarodnjaci Lorenzo Manganelli i Alessandro Giallatini, dok će četvrti sudac biti Ovidiu Hategan.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!