Košarka

Prvi nositelji Istoka i Zapada uspjeli izjednačiti svoje serije

Matej Kačan • petak, 21.08.2020.
Prvi nositelji Istoka i Zapada uspjeli izjednačiti svoje serije

Los Angeles Lakersi i Milwaukee Bucksi su uspjeli slaviti u drugim susretima prve runde doigravanja te su nakon neugodnih iznenađenja u prvim utakmicama došli do 1-1 u seriji...

Nešto teži posao izjednačavanja serije i pokazivanja barem dijela svog autoriteta kao prvog nositelja su imali Milwaukee Bucksi kojima Orlando Magic nikako ne paše svojom dužinom i dobrom obranom pa je barem u početku susreta zadao neke glavobolje Bucksima.

No brzo Bucki bježe na 12 razlike, do poluvremena i na plus 21 i konstantno održavaju nekakvu prednost od 15 do 20 razlike. No žilavi Magic se nije predavao pa boljim otvaranjem i sredinom četvrte dionice dolazi do jednoznamenkastog zaostatka dvije i pol minute do kraja.

Preuzeli su tad stvar u svoje ruke oni najbolji pa Giannis Antetokounmpo veže dva ubačaja, a na to dvije trice dodaje i Brook Lopez pa je razlika opet +17, a nakon zadnjeg koša Markellea Fultza i konačnih 111:96 za prve nositelje Istoka.

Buckse je vodio Giannis sa sjajnih 28 poena i čak 20 skokova, a 20 je dodao Brook Lopez te su tako Bucksi uspjeli zamračiti novu slabu partiju Khrisa Middletona koji u doigravanju ima problema s krilima Magica pa je ubacio tek dva poena, ali uz dobrih pet skokova i šest dodavanja.

Nikola Vučević je bio fantastičan kod Magica s 32 poena i 10 skokova, ali prave pomoći nije imao jer nitko od suigrača nije išao preko 12 poena.

Da ozbiljno računaju na naslov su pokazali i LA Lakersi koji su hit lige Portland Trail Blazerse i vrućeg Damiana Lillarda uredno ohladili i rutinski pregazili uz dovoljno vremena da se smanji potrošnja glavnih vedeta i odmori momčad.

Nakon podjednakog ulaska u susret su Lakersi napravili prvu seriju od 8:0 pomoću dvije trice Kentavious Caldwell-Popea i više se nisu osvrtali pa je krajem prve osam razlike, a na poluvremenu već +17.

Naraslo je to i do 30 razlike do kraja treće pa su Lakersi povukli one najbolje na odmor, ali je Portland smanjio tek do konačnih 111:88. Nije Blazersima pomogla ni činjenica da je Lillard dislocirao prst na ruci, ali prve pretrage govore o tome da nema prijeloma pa bi vođa Portlanda trebao biti spreman za treću.

Anthony Davis je za manje od 30 minuta stigao skupiti 31 poen i 11 skokova te je vodio Lakerse, a 16 je dodao Caldwell-Pope. LeBron James je također malo odmarao napadački pa je za manje od 27 minuta ubacio 10 poena uz šest skokova i sedam dodavanja.

Kod Blazersa je šuterskih problema imao Lillard sa 6/14 za 18 poena, ali uz samo jednu asistenciju, a nije se proslavio ni CJ McCollum sa 6/16 iz igre za 13 poena. Mario Hezonja je dobio čak 20 minuta u blowoutu, ali je ubacio tek četiri poena (šut 2/6) uz tri skoka te po ukradenu loptu i asistenciju.

NBA, prva runda doigravanja:
Milwaukee Bucks - Orlando Magic 111:96
LA Lakers - Portland Trail Blazers 111:88

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!